Helyi közélet

2008.09.22. 07:12

1,5 milliárd Debrecen szépítésére

<p>Debrecennek 1,5 milliárd forint állami támogatás jut abból az összesen 11 milliárdos keretből, melynek odaítélésével az eddigi legnagyobb szabású város-rehabilitációs programról döntött legutóbbi ülésén a kormány.</p>

A hajdú-bihari megyeszékhelynek1,5 milliárd forint állami támogatás jut abból az összesen 11 milliárdos keretből, melynek odaítélésével az eddigi legnagyobb szabású város-rehabilitációs programról döntött legutóbbi ülésén a kormány.

A rendelkezésre álló forrásból összesen hat megyei jogú város (Kaposvár, Győr, Szombathely, Nyíregyháza, Debrecen és Sopron) belvárosát újíthatják fel, közösségi terek jöhetnek létre, és fejleszthetik a pénzből a helyi közszolgáltatást is.

Lesz, ahol parkolóház épül, másutt mozit vagy éppen műemlék jellegű épületeket újítanak fel. Debrecenben például a támogatás révén megvalósulhat a nyugati kiskörút Hatvan utca és Arany János utca közötti szakaszának a megépítése, a Fazekas Mihály Általános Iskola átalakítása, illetve a Halköz rehabilitációja, melynek révén bővül a cívisvárossétálóövezete is. Ugyanakkor a Nagytemplom melletti emlékkert és romkert teljes rekonstrukciója is megvalósulhat.

  • Üzletház és parkoló épül az Apollónál Apolló Mozi alapkő letétel 2008.09.09.
  • Új arcot kap a Gambrinus-köz Új „arcot” kap a Gambrinusz köz 2008.03.05.
  • Felújítják az Únió Áruházat Video Video
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában