Helyi közélet

2008.08.28. 18:39

Tisztázzák a helyzetet!

<p>Debrecen – Suták Miklós előbb nyilatkozott a Zsiros-ügy kapcsán, majd visszavonta azt. Ügyészsége alatt igazodott a párt-utasításokhoz, vagy ügyészként is napi kapcsolatban állt az MSZP-vel? - kérdezte a politikus.</p>

Ha Zsiros Zsolt igazat mondott, akkor a másik három szocilaista képviselővalótlant állított? – tette fel költői kérdését Pósán László, a Fidesz debreceni szervezetének elnöke csütörtöki sajtótájékoztatóján, utalva a Napló augusztus 27-i cikkére, melyben a szocialisták városi vezetője, Zsiros Zsolt kijelentette: nem volt tagja az MSZP-nek nyíregyházi ügyészsége idején.

Korábban ugyanis ennek ellenkezőjét állította három párttársa: a Csongrád megyei Botka László és Gazdag János, valamint a szervezet debreceni alelnöke, Suták Miklós is.

– Ha mindez így volt, akkor hogyan kell értelmezni a Zsiros által is megerősített Botka-levélben írt „lelkes baloldalit”? – folytatta a kérdés-záport Pósán, de rögtön adott is rá két lehetséges magyarázatot.

Ügyészsége alatt igazodott a párt-utasításokhoz, vagy ügyészként is napi kapcsolatban állt az MSZP-vel – mondta. Úgy fogalmazott, így már érti, miért került minden, a debreceni holding elleni feljelentés a nyíregyházi ügyészséghez. – Továbbra is úgy gondolom, hogy az MSZP-nek tisztáznia kell ezt az ügyet – jelentette ki Pósán László, fideszes politikus.

Megkérdeztük Suták Miklóst, van-e bizonyítéka arra, hogy párttársa ügyészként tagja volt az MSZP-nek, illetve szerettük volna megtudni, van-e alapja azoknak a találgatásoknak, miszerint személyes ellentétek állnak a kijelentése hátterében.

Suták először készségesen és kimerítően válaszolt kérdéseinkre, majd néhány perccel később visszavonta nyilatkozatát, arra hivatkozva, hogy a napokban megjelent cikk mindent megmagyaráz, és a továbbiakban nem kívánják kommentálni a történteket.

 

Kapcsolódó anyagok:

  • Zsíros megmagyarázza
  • Reagálás Zsíros Zsolt és Varga Zoltán szavaira
  • Feljelenti a debreceni rendőröket a helyi MSZP
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában