Helyi közélet

2008.08.28. 20:14

Részt vehetett a támadásban

<p>Négy hónappal a kis híján halálosan végződő debreceni rablás után, megvan az első gyanúsított.</p>

Elfogták a Malompark bevásárlóközpontnál történt fegyveres rablás egyik feltételezett tettesét.

A bűncselekmény során mellbe lőttek egy pénzszállítót, aki életveszélyesen megsérült. A megyei rendőr-főkapitányság közlése szerint, a hétfőn elfogott, csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett 25 éves monostorpályi férfi DNS-mintáját megtalálták a helyszínen talált tárgyakon.

Két héttel a május 19-én este, az üzletház hátsó bejáratánál elkövetett rablás után a hatóság arról számolt be, hogy egy puskára és egy karláncra bukkantak a szomszédos, volt ifjúsági park területén.

Bár a rendőrség a nyomozás érdekében egyelőre nem kívánt belemenni a részletekbe, könnyen elképzelhető, hogy erről az elhanyagolt, fás-bokros területről lőttek.

Ami bizonyos: a fegyverszakértő megállapítása alapján kispuskából tüzeltek. A támadó társai is a „rendőrség látókörében vannak”. A 46 éves pénzszállító júniusban térhetett haza a kórházból.

 

Nem tett vallomást

A rablás során két pénzszállítóvagyonőrt támadtak meg a hátsó bejáratánál. Páncélozott gépkocsijukkal a szokott időpontban, a szokott helyre érkeztek az aznapi bevételért. Egyikük bement a pénzért, társa az autóban maradt.

Kifelé jövet lőttek rá, amikor elhagyta a fotocellás ajtót. Egy feketeruhás rabló termett az összeeső sérült mellett, és felkapta a pénzestáskát. A volán mögött maradt pénzszállító azonban megakadályozta a menekülésben: hátramenetben elsodorta a támadót, aki ijedtében –  a zsákmány nélkül – elszaladt.

A sofőr látta, hogy egy másik fekete ruhás alak várakozott a parknál. A rendőrség későbbi közlései arra utaltak, hogy a bűnözők még többen is lehettek. A csütörtökön letartóztatottbüntetlen előéletű – férfi nem tett vallomást.

A rendőrség nyereségvágyból elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanújávalnyomoz vele, és társaival szemben. A félmilliós nyomravezetői díjat csütörtökön visszavonták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában