Helyi közélet

2008.07.12. 18:31

Szabadság szigetén, ha járok

<p>„Töltsön velünk pár napot idilli környezetben, ismerjen meg új embereket, szórakozzon régi barátaival, szerezzen új élményeket, és mindezek mellett, de elsősorban hallgassa végig hazánk legjobb zenakarainak koncertjeit.” <BR /></p>

Már bőven benne vagyunk a fesztiválok rengetegében, visszhangzik fejünkben a sok-sok dátum, hol, melyik zenekar lép fel és mennyit kérnek el egy-két átbulizott napért. Bár igaz, jómagam is még a fiatalasághoz tartozom, emlékszem még az első Hegyalja Fesztemre. 5600 forintot adtam érte. Nem volt annyira régen. Persze az infláció nyomott hagyott a belépőkön is.

Sokan úgy vélik, a fesztiválok nem szólnak másról, mint alkohol, drog és földön fetrengő, bódult fiatalokról. Van ilyen is. De a fesztiválhangulat nem ezt jelenti. Nem mindenkinek ezt jelenti.
Sok minden mást is. Új arcokat, új élményeket. Kikapcsolódást. Elszakakadást a hétköznapok egyhangúságából. Fejesugrást egy másféle, szabadabb világba, ahol pár napig nem fontos az idő. Hiszen „az időnek egyetlen oka van: minden nem történhet egyszerre” – mondotta azt egykoron Einstein.
Persze számos érvet fel lehet hozni a fesztiválok ellen. Sok szeméttel jár!? Ugyan! Elég csak körbenéznünk. Nem kell ehhez semmiféle koncert vagy buli. Sok a verekedés? Engem még nem vertek, és én sem vertem még senkit. Aki teszi, az máshol is teszi.
Engedjék meg, hogy felsorakoztassak pár pozitívumot is. Találtam. Talán így foglalhatnám össze: „Töltsön velünk pár napot idilli környezetben, ismerjen meg új embereket, szórakozzon régi barátaival, szerezzen új élményeket, és mindezek mellett, de elsősorban hallgassa végig hazánk legjobb zenakarainak koncertjeit.”
Hiszen ez elsősorban erről szól. Egyik színpadtól a másikig, kifulladásig. Pihenni később is ráér. Persze nem vagyunk egyformák. És aki ellátogat egy ilyen fesztiválra, annak nem lesz kétsége efelől. De mégis mindenki egyet akar : jól érezni magát.


Fazekas Anita
[email protected]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában