Helyi közélet

2008.07.03. 10:15

Fizessen kétszázezer forintot!

<p>Debrecen – Lassan minden remény veszni látszik. Svecz Éva, Puszedli utca 12. szám alatti lakost többször felszólította az önkormányzat, hogy a húsznál is több befogadott kutyából legfeljebb kettőt tarthat meg.</p>

Ő azonban máig sem talált menedéket: olyan tanyát, ahol a kutyáival senkit nem zavarna, s amelyet egyelőre bérbe vehetne, a saját háza eladása után pedig megvásárolhatna. Képtelen ugyanis megválni az ebektől, amelyeket sok segítő támogatásával etet, gondoz.
A hónapok során gyarapodtak a feljelentések, a határozatok. Svecz Évára tavasszal kétszázezer forint büntetést rótt ki az önkormányzat környezetvédelmi bizottsága. Részletfizetési kedvezményt nem kapott, rendszeres jövedelme nincs, olykor a francia nyelvből fordított művek után részesül kisebb honoráriumban. Biztosan csak a havonta érkező segélyre számíthat.
A kutyáit tavasszal ideiglenes helyre költöztette a Puszedli utcáról, de a végleges megoldás egyre sürgetőbb. Korábbi cikkeink nyomán sok együttérző levelet és telefonhívást kapott, többen anyagi támogatást is ajánlottak, de mindaz legfeljebb az állatorvosnál felhalmozott hitelek kiegyenlítésére, a sok éhes száj táplálására volt elég.
A július 2-án kihirdetett bírósági végzés jogerős: fizessen kétszázezer forintot! Sosem fogja megérteni – mondta – miért sújtják ekkora büntetéssel, miközben állatkínzókra még sosem róttak ki ilyen magas összeget.
Már csak a csodában bízik: talán valakik segítenek, hogy eleget tegyen a törvényi kötelezettségnek, talán mégis érkezik felajánlás egy alkalmas tanyára.

  • Jó gazdára lelt az árva kutya
  • Nem került tanya hamarosan elviszik a kutyákat
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában