Helyi közélet

2008.07.02. 07:29

Csak fizetünk és fizetünk

<p>Debrecen – Postaládánkból: Beleolvastam az Új Magyarország tájékoztatójába. „1000 gyógyszer ára csökkent 2007-ben. A gyógyszerpiac új szabályai nem csupán a gyógyszerkassza kiadásait, hanem a betegek pénztárcáját is védi.”</p>

Ez úgy ahogy le van írva, nem igaz.
Kiváltottam egy vérnyomáscsökkentő gyógyszert 419 forintért, amit ismerősöm egy másik patikába 352 forintért kapott meg. Néhány forintos eltérés rendben lenne, de ebben az esetben 67 forint különbség vérlázítóan nagy.

Amikor megkérdeztem a gyógyszerészt mi a nagy különbség oka, azt felelte, hogy szabadáras: mindenki annyiért adja, amennyiért akarja. Ők mással szállíttatnak, ezért magasabb a beszerzési ár.
A beteg ember kiszolgáltatott, mert nem tud a tabletták nélkül élni, kénytelen azt beszerezni. Először azonban járja végig a patikákat ártájékozódás céljából, mintha élelmiszert venne. Ha nem teszi, havonta több száz, esetleg több ezer forinttal is kirabolhatják. Már itt is megjelent a maffia.
Helytelennek tartom, hogy az OEP által nem támogatott gyógyszerek ára nincs maximalizálva.

Ez a szabad rablás egyik fajtája, állami áldással… Ma ez az egyik legnagyobb üzlet, nem csoda, ha gombamód szaporodnak a patikák. A szerencsétlen nép meg csak fizet.
A nem támogatott gyógyszerek emelése nem emeli az OEP kiadását. Na itt is látom az egészségügy helyzetében, hogy politikusok ülnek a Parlamentben, a szakértők helyett. Van remény arra, hogy kihúzzák az országot a csődhelyzetből, és azért dolgozzanak, hogy a népnek is jobb legyen?

Hudákné Lakatos Margit, Debrecen

  • Akciós gyógyszer, mint a szupermarketben
  • 460 gyógyszer ára lett olcsóbb
  • Debrecen bepereli az OEP-et
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában