Helyi közélet

2008.06.18. 06:55

Lukács Laci szerint hülyeség nem bekötni

<p>Rövid, figyelemfelkeltő bejátszásokban figyelmeztetnek az ittas vezetés, a gyorshajtás, vagy épp a biztonsági öv használata elmulasztásának veszélyére debreceni hírességek. Nézzék meg a videókat!&#160;&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-VTS_01_1.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Lukacs_Laci_a_biztonsagos_kozlekedesrol.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Palffy_Istvan%20a%20kozlkedes_biztonsagarol.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Sandor_Tamas%20a%20kozlekedes_biztonsagarol.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Rövid, figyelemfelkeltő bejátszásokban figyelmeztetnek az ittas vezetés, a gyorshajtás, vagy épp a biztonsági öv használata elmulasztásának veszélyére debreceni hírességek.

A Magyar Televízió Debreceni Körzeti Stúdiója és a megyei és debreceni baleset-megelőzési bizottság Gábor Betty-vel, a Desperado együttes énekesnőjével, Lukács Lászlóval, a Tankcsapda frontemberével, Pálffy István újságíróval, és Sándor Tamással, a Loki-labdarúgójával készítette el az anyagokat, melyeket ingyesen felajánlott az összes többi médiumnak.

A bejátszások az MTV körzeti adásában bizonyosan láthatóak lesznek a közeljövőben. Mindezt kedden sajtótájékoztató keretében jelentették be az érintettek, karöltve a rendőrséggel. – Egyből igent mondtam a felkérésre, ugyanis nyolc évvel ezelőtt súlyosan megsérültem egy baleset során.

Ebben az is szerepet játszott, hogy nem voltam bekötve. Akkor nagyot változott a hozzáállásom – hangsúlyozta Gábor Betty.Lukács László úgy vélekedett, hogy ha mindenki csak a saját kis részét hozzátenné a nagy egészhez, vagyis az egyén felelősségteljesebben közlekedne, nagyot javulhatna az utakon tapasztalható helyzet.
Aranyi István alezredes, a megyei rendőr-főkapitányság megbízott rendészeti igazgatója közölte: a múlt év hasonló időszakához képest 33-al kevesebb közlekedési baleset történt, ami összességében 6 százalékos csökkentést jelent. A halálos balesetek tekintetében ennél nagyobb, több mint 20 százalékos a javulás aránya.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában