Helyi közélet

2008.06.13. 13:20

Életmentő műtétre vár Laci Görögországban

<p>Fejjel a betonra zuhant két emelet magasról a debreceni fiú, B. László aki éppen egy jól összeszokott baráti társasággal töltötte nyaralását Zakhintos-on.</p>

14 50

– Jelenleg csak annyit tudok, hogy a magyar és a görög orvosok felvették a kapcsolatot és konzultálnak Laci állapotáról – mondta Dóra, a fiú testvére, aki rajtunk keresztül szeretne mindenkit megkérni, hogy a család helyzetére való tekintettel, és viszonylagos nyugalmuk megőrzése érdekében ne keressék őket sem telefonon, sem más módon.

Úgy tudjuk, ha Laci állapotát sikerül stabilizálni, akkor a Kenézy Gyula kórház orvosai foglalkoznak majd vele. Kérdésünkre Szengyörgyi János szűkszavúan csak ennyit válaszolt: a Kenézy kórház készen áll a beteg fogadására.

13 48

– Jól ismerem a társaságot, már évek óta velünk utaznak. Szeretnek szórakozni, de mivel nem volt rájuk nagyobb panasz, mi sem zavartuk őket – mondta megkeresésünkre annak a debreceni utazási irodának a vezetője, ahol a fiatalokból álló társaság már hagyományos lefoglalja a görögországi szállásukat.

– Mindig egy egész házat vettek ki, hogy biztosan ne zavarják a többi nyaralót – mondta.

Péntek 13 20

– Jókedvű, szeretetre méltó embernek ismerem Lacit, nap, mint nap együtt dolgozunk – mondta a megrendült munkatárs, Rita.

A fiú már több mint három éve az egyik debreceni nagyvállalatnál ügyintézőjeként dolgozik, a kollégái jó véleményét optimizmusával és segítőkészségével is kivívta. „Apró” testi hibájáról teljesen elvonja a figyelmet humora, és nyíltsága.

Péntek 11 46

Megérkezésük másnapján történt a tragédia, amikor Laci éppen a második emeletről akart lemenni az apartman ház külső lépcsőjén.

László mozgássérült, húzza a lábát, ezért a mozgását sem tudja annyira koordinálni – mesélte a nővére Dóra, akivel együtt indultak a görögországi nyaralásra.

Bár nem látta a balesetet, de a többiek elmondása alapján úgy tudja, hogy valaki a fiú után szólt, segítsen-e lemenni. Ez lett Laci veszte.

– Hátrafordult a lépcső tetejéről, elvesztette az egyensúlyát, és fejjel a betonra zuhant – mesélte a zaklatott lelkiállapotban intézkedő testvér, aki mindent próbál megtenni, hogy haza hozassa bátyját.

Lacit azonnal a Patras-i Agios Andreas kórházba szállították, úgy tudjuk koponya és gerincsérüléseket szenvedett.

Az egyik nyaralótárs egy közösségi oldalon azt írta, a kórházban sem felszerelés sem orvos nincs, aki el tudná végezni az életmentő műtétet, ezért szeretné a család hazaszállíttatni Lacit a lehető leggyorsabban.

Nővérétől úgy értesültünk Magyarországon már készen áll egy orvos csoport Laci fogadására, de a fiú állapota instabil, így a szállítása még nem megoldható.

– F. Á. –

Csütörtöki híreink Laciról

19:15 A hazai idegsebészek a görög idegsebészekkel konzultálnak. A hivatalos Magyar egészségügyi szervek segítõkészek, a családot mindenben támogatják annak érdekében, hogy a sérült fiatalember minél hamarabb szakszerûbb orvosi ellátást kapjon Görögországban vagy itthon. A család holnap tud bõvebb információkkal szolgálni.

15:55: Mivel a térségben elõre jelzett földrengések miatt egy másik kórházba kellene átszállítani. a szerencsétlenül járt debreceni fiút, a görög orvosok – a kialakult helyzetre való tekintettel - beleegyeztek a szállításába. Jelenlegi információink szerint a debreceni orvosokon mindent megtesznek azért, hogy a görög hatóságok kiadják a fiatalembert és mihamarabb magyar határokon belül legyen.

14:45: A baleset során több métert zuhant, ennek következtében a bal oldali koponya és csigolyatörést szenvedett. Azóta nincs eszméleténél. A szerencsétlenül járt fiatalembert, a baleset óta Patrason, egy közkórházban kezelik. A szülei mindenképpen azt szeretnék, hogy minél hamarabb jusson haza Debrecenbe. A szállítás – a sérült állapotára való tekintettel - csak speciális repülõgéppel lehetséges. A hozzátartozók által elmesélteket, az utazási iroda is megerõsítette. A szerencsétlenül járt fiú rendelkezik érvényes utasbiztosítással. Tovább...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában