Helyi közélet

2008.06.19. 10:49

Expo határon innen és túl

<p>Sárrét kincseit igyekszik bemutatni a II. Sárrét Expo, melynek része az ezen a hétvégén megrendezésre kerülő kiállítás és vásár. A Gellér Sándor Sportcentrumban több mint félszáz kiállító lesz jelen.</p>

Püspökladány – Sárrét kincseit igyekszik bemutatni a II. Sárrét Expo, melynek része az ezen a hétvégén megrendezésre kerülő kiállítás és vásár. A Gellér Sándor Sportcentrumban több mint félszáz kiállító lesz jelen: kézművesek, vállalkozók, alkotók, cégek a Sárréti településekről, Magyarország minden pontjáról és a határon túlról is.

Érkeznek vendégek Gyuláról, Berettyóújfaluból, Cserépfaluról; bemutatkozik Erdélyből Szilágy-, Maros- és Kovászna-megye illetve Kalotaszentkirály. Az Expo szervezője a „Nők a fiatalokért” Sárréti Ifjúsági Egyesület, mely 2005-ben alakult meg anyukák, szülők részvételével, azzal a céllal, hogy jobb feltételeket teremtsenek tehetséges gyermekeik számára.
Jótékony civilek
Az alulról jövő kezdeményezések fontosságát hangsúlyozta Göncz Kinga külügyminiszter, amikor június 13-án megynyitotta a II. Sárrét Expot a Vállalkozók Házában. Kiemelte, hogy ezekben az években az uniós fejlesztési források elnyerése a cél, s ebben a civil szervezeteknek igen nagy a szerepük márcsak azért is, mert tudják, mire van leginkább szüksége egy közösségnek. Ha pedig valahol a civil szervezetek jól működnek, az megjelenik a térség gazdasági mutatóiban is.
Göncz Kinga beszélt arról, hogy bár az EU működése meglehetősen bürokratikus, ennek oka, hogy 27 ország érdekeit, szempontjait, szükségleteit, fejlettségét kell a döntésekhez figyelembe venni és olyan megoldást találni, mely többé-kevésbé mindenkinek megfelel. Közös nevezőre pedig muszáj jutni, mert az egyes kicsi európai országok önmagukban nem versenyképesek mondjuk Kínával vagy Indiával szemben.
– A határok megnyitása új lehetőségeket teremtett. Nem csak a kapcsolattartás könnyebb a szomszédos országokban élő magyarokkal, de az együttműködés előnyeit is kihasználhatjuk! – tette hozzá a külügyminiszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában