Helyi közélet

2008.06.11. 16:16

A nyereséges vállalkozók száma nőtt

<p>A hajdú-bihari egyéni vállalkozók közül több mint kétszer annyian szerepeltettek nyereséget, mint amennyien veszteséget az elmúlt évi tevékenységük után a személyi-jövedelemadó bevallásukban.</p>

Az arányokat tekintve azt lehet mondani, hogy a nyereséges egyéni vállalkozók aránya az egy évvel korábbi 45 százalékról 59 százalékra nőtt - hangzott el egyebek mellett az APEH Észak-alföldi Regionális Igazgatósága debreceni sajtótájékoztatóján.

A szerdai napig a hivatalhoz megyénkből 181 ezer szja-bevallás érkezett, amelyek közül közel 85 ezer tartalmazott visszaigénylést. Ezek alapján az igazgatóság több mint 3,1 milliárd forintot utalt vissza az adózóknak. Az egyéni vállalkozói körben az egy főre jutó nyereség tavaly 482 ezer, az egy főre jutó veszteség pedig 795 ezer forint volt. Az egyéni vállalkozók közül minden ötödik foglalkoztatott alkalmazottat, utóbbiak éves átlagos jövedelme 788 ezer forint volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában