Helyi közélet

2008.05.07. 14:57

Kuriózumnak számító salakverseny

<p>Debrecen – Salakmotoros csapat Magyar Kupa döntőt rendeznek pünkösd hétfőjén 15 órától Debrecenben a Gázvezeték utcai salakstadionban.</p>

A derbin öt gárda, a Simon & Wolf SC, a Hajdú Speedway Club, a Speedway Miskolc, a Gyulai Speedway Club és a Duna-House-Luigi Team küzd a végső győzelemért három-három versenyzővel.

A viadal igazi kuriózumnak számít hazánkban, hiszen futamonként a megszokott négy pilóta helyett öt motoros küzd majd a pontokért – hangzott el az esemény sajtótájékoztatóján Debrecenben az Eve s Kávézóban.

Még több izgalom

A viadalt rendező egyesület, a Simon & Wolf SC klubmenedzsere, Baráth Norbert elmondta, nem csak megnövelt létszámú starthoz állók miatt garantált az izgalom, hanem azért is, mert az öt alakulat közel azonos erőt képvisel.

A címvédő Simon & Wolf SC versenyzői az utóbbi években az egyéni és a csapatversenyek során is verhetetlennek bizonyultak, így a Ferjan Matej, Tihanyi Sándor, Tabaka József összeállítású alakulat most is csak az első helyet tartja elfogadható eredménynek.

A tavalyi ezüstérmes Hajdú Speedway Club sem bíz semmit a véletlenre, hiszen a trióját két nagyon jó képességű lengyel versenyzővel, Pawel Miesiac-cal és Rafal Trojanowskival erősítette meg.

A gyulaiak ereje a nagy visszatérőben, a négyszeres magyar bajnok Nagy Róbertben rejlik, a miskolciak a kiváló formában lévő Szatmári Lászlóban bízhatnak, míg az idén életre hívott Duna House-Luigi Team a lengyel Maciej Kuciapa és a szlovén Izak Santej tudásában reménykedhet.

Az eseményen Tihanyi Sándor, a Simon&Wolf SC doyenje elmondta, nem csak az eddigi eredményeik okán akarnak bizonyítani ezen a derbin, hanem egy győzelemmel kívánnak adózni a közelmúltban elhunyt elnökük, Simon Miklós emléke előtt.

Sőt, a debreceni motoros nagyon bízik benne, hogy ott lehet a csapatversenyt követően megrendezendő Simon Miklós-emlékfutamban, ahol a viadal legjobb öt versenyzője újra megküzd egymással.

Adorjánék újra a pályán

A versenyeken túl színvonalas programokkal várják a szervezők a közönséget, akik egy „retró-futam” keretein belül újra láthatják a közelmúlt sztárjait, Adorján Zoltánt, Hajdú Zoltánt és Bódi Lászlót, illetve lesz quad- és ralibemutató is.

Az eseményre a 14 éven aluli gyerekek ingyen mehetnek be, míg a jegyváltásra kötelezettek „nyomott áron”, 1500 forintért válthatnak belépőt a helyszínen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában