Helyi közélet

2008.05.12. 08:43

Keresem az M4-et!

<p>Keresem, de nem találom! De még a nyomát sem! Igaz, még nem kellene Püspökladány határában tartani az M4-es gyorsforgalmi útnak, hanem körülbelül csak Fegyverneknél, ami a Sárrét-menti városhoz jó 50 kilométerre van. <STRONG>Kovács Zsolt jegyzete.</STRONG></p>

Keresem, de nem találom! De még a nyomát sem! Igaz, még nem kellene Püspökladány határában tartani az M4-es gyorsforgalmi útnak, hanem körülbelül csak Fegyverneknél, ami a Sárrét-menti városhoz jó 50 kilométerre van.

Ám hiába megyek arra, sőt azon túlra is, ott sem lelem. Vagy mégis? Az a néhány kilométer hosszú, kétszer kétsávos aszfaltcsík lenne az? Az, ami tavaly készült el a szomszéd megyében?

Nem, mégsem az! Hiszen arról biztosan hírt adtak volna. Ja persze! Nem aprózzák el az átadást. Majd a végén, ha teljes hosszában elkészül, akkor szól igazán nagyot a hír. Addig pedig biztosan titokban tartják! Most azonban elbizonytalanodtam...

Hiszem ha valóban az M4 lenne az a bizonyos néhány kilométeres szakasz, akkor legalább az út melletti közlekedési tábla, vagy legalábbis az autósatlasz jelölné a megfelelő módon a gyorsforgalmi utat.

De nem! Egyik sem! Kíváncsi természet lévén, utóbb az aszfaltozó gépeket kerestem, de hiába. Sőt! Az aszfalt aljzatát előkészítő masinák után is hiába kutakodtam Tiszán innen és a Duna-Tisza-közén a tervezett nyomvonalon. Aztán kénytelen voltam lejjeb adni az igényemet.

Csupán a majdani sztráda helyét jelölő karókat szerettem volna látni. Úgy látszik, túlságosan maximalista kívánságaim vannak így jó másfél esztendővel a Püspökladányig tartó, azóta autópályából sztrádává bővíthető, kétszer kétsávos autóúttá szerényült gyorsforgalmi átadása előtt.

Merthogy karók sincsenek.

 És még sok minden más nincs, ami a karók kitűzéséhez kell.

Hogy lesz ebből 2010-re akármilyen út is? Sehogy! És mikor lesz? Szóljon, aki tudja!

Kovács Zsolt
E-mail: [email protected]

  • Benne, de nyakig...
  • Gépesített fegyelem az utakon
  • Fürdővárosunk: Szoboszló
  • Zéró tolerancia és objektív felelősség
  • Túlélni Ferit
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában