Helyi közélet

2008.05.29. 20:36

Jobb, nagyobb munkaerő kellene Debrecenben

<p>A középfokú szakképzettséggel rendelkező, jó munkaerő hiányát érezni a régióban – szűrték le egyebek mellett a szakemberek a DBH Group csütörtöki rendezvényének pódiumbeszélgetésén.</p>

A középfokú szakképzettséggel rendelkező, jó munkaerő hiányát érezni a régióban – szűrték le egyebek mellett a szakemberek a DBH Group csütörtöki rendezvényének pódiumbeszélgetésén. – A külföldi befektetőt ma elsősorban három dolog érdekli.

Rendelkezésre áll-e szakképzett munkaerő, jó menedzsment, valamint olcsó, jó minőségű beszállítói háttér – hangsúlyozta Fülöp Lajos, a debreceni FAG gazdasági igazgatója.

A kormányok a 90-es évek óta sokat beszélnek a kis- és középvállakozások segítéséről, de érdemben nem túl sokat tettek értük. Nagyon kevesen feleltek, felelnek meg a támogatás szigorú feltételeinek – értettek egyet a felszólalók. A működő tőke ma oda megy, ahol jó élni – hangzott el –, ugyanis ott feltehetően megtalálja a számára elengedhetetlenül szükséges értelmes embereket.
Az eseményen Skultéti Katalin, a megyei kereskedelmi és iparkamara főtitkára elmondta: 2004 és 2008 között – ahogy az országban – úgy az észak-alföldi régióban is visszaesett a külföldi tőkeberuházási kedv. Pedig az ezredfordulót követő években az ideáramló pénz kétszeresen meghaladta a hazai átlagot.

RaL

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában