Helyi közélet

2008.05.19. 19:50

Egyeki tragédia: helyszíni riport

<p>Egyek – A Tisza partján két tűzoltókocsi és öt személyautó parkol, az utóbbihoz egy órán belül ugyanennyi érkezett. A tűzoltók nem tudnak mit tenni, nincs eszközük a további mentéshez, a hozzátartozók azonban egyre mérgesebbek. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/komp/cn/haon-news-hbn_01-20080519-061820"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A kompokról </B></A>[.pdf - 81KB] &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Egyek-vizitragedia4_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<DIA alt="Egyeki tragédia 2008.05.19." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Egyeki_trag_dia_2008_05_19_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Egyeki tragédia 2008.05.19." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Egyekitrag%C3%A9dia1.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Egyekitragedia3.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/eljaras/cn/haon-news-hbn_01-20080519-060453"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A közigazgatási eljárás </B></A>[.pdf - 72KB]</p>

Időnként körbefogják a hatóságot, és kérdőre vonják.
Elkeseredetten
Az apa többször odajön hozzánk, és könyörög, mondjuk meg az igazat, jön-e búvár, aki felhozza a lányát. – A húgomhoz mentek biciklivel. Tegnap még csak két fiú mondta, hogy itt volt Renátával, később kiderült, négyen is itt voltak. Állítólag utánaugrottak. Nem tudjuk, mi történt valójában. Vasárnap behatárolták, hol lehet a test. Búvárok is voltak.

Ma meg semmi. Dél is elmúlt, és senki nem keresi – mondja elkeseredve Renáta édesapja, Linguráni János Lőrinc. A körben állók egyre mérgesebbek, nem értik, miért nem jön segíteni senki.
– A rendőrség nem is foglalkozik a történtekkel. Most jövök az őrsről, mondtam, hogy senki nem keresi a testvéremet, s nem szóltak semmit. Amikor azt mertem mondani, hogy egy magyar gyerek is beleesett, rögtön megmoccantak, s megkérdezték, hol?

Ha a testvérem nem cigány lett volna, keresnék? – mondja zaklatottan Borsos Károly.
A kint lévők reménye: a hangradar mutatott valamit a vízben. – A mentőcsoport valóban talált valamit vasárnap, de a látási viszonyok nagyon rosszak, és az akadályok miatt is nagyon veszélyes volt lemerülni. A nyomozást a rendőrség folytatja, a tűzoltóság már csak az esetleges kiemelésnél tud segíteni. A vízimentők figyelik tovább a folyót – tájékoztatott Szabó Péter, szolgálatparancsnok.
Negyed óra alatt…
– Én nem itt kerestem volna, ahol állítólag beleesett: a folyó sodrása negyed óra alatt körülbelül három kilométerre visz – mondja Szilágyi János gátőr. Hozzátette: – A fiatalok nem tisztelik a vizet. Én itt nőttem fel, tudom: a Tisza az erősebb! Gyerekkoromban úgy tartották: sütni kell egy cipót, azzal a Tisza közepére evezni, majd a vízre rakni.

Ahol a kenyér háromszor megfordul egymás után, ott az eltűnt test…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában