Helyi közélet

2008.04.29. 17:51

Nagyerdei Kultúrpark: Az élet kezdete és vége

<p>Debrecen – Az élet keletkezésének és elmúlásának folyamatát illetve állomásait mutatja be a Nagyerdei Kultúrpark Pálmaházában május végéig látható „Az élet misztériuma” című kiállítás. <dia width="900" height="700" alt="Az élet misztériuma 2008.04.29."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Az__let_miszt_riuma_2008_04_29_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Az élet misztériuma 2008.04.29." /></a></dia>&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/az-elet-miszteriuma/cn/haon-news-hbn_01-20080429-055201"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Az élet misztériuma [.pdf - 84KB] </B></A></p>

Az ebihal és a béka, a kotlós tyúk és csibéi mellett számos állat megtekinthető. Az élőlények csodálása mellett információs táblákról szélesíthetik ismereteiket a látogatók.

Az élet elmúlása szinte minden korosztálynak nehezen feldolgozható élmény. A Magyar Hospice Alapítvány Méltóság mezeje című oktatási és egészségnevelési programjába Debrecenben öt általános iskola kapcsolódott be, akiknek diákjai a megnyitó napján megnézhették a kiállítást.

– A városi gyermekek életéből már hiányzik az a természetes tapasztalatszerzés, melyet a falusiaknak régen az élet része volt. A kiskutya születése, elvesztése, a szárnyas állatok mulandósága megmutatták az élet folyamatát. A program egyik célja, hogy pótoljuk a „kimaradást” – mondta Porkoláb Gyöngyi, a Méltóság mezeje című oktatási és egészségnevelési program debreceni vezetője.

A több mint 500 gyermek részvételével zajló kiscsoportos beszélgetések mellett kreatív programokra is lehetőség van. Ennek sorába kapcsolódott be az állatkert, hogy az élő példákat látva a gyerekek saját kérdéseikre is megtalálhassák a válaszokat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában