Helyi közélet

2008.04.18. 08:19

Milliárdokat szedtek be az adóhivatalnál

<p>Debrecen - Összesen 6,2 milliárd forintot szedett be az Apeh regionális igazgatósága végrehajtási eljárások keretében az első negyedévben. Március végéig a három megyében (köztük Hajdú-Biharban) 9.618 ilyen eljárás indult...</p>

Március végéig a három megyében (köztük Hajdú-Biharban) 9.618 ilyen eljárás indult, 16 milliárd forintot meghaladó adótartozás behajtására.

 A több mint 19 ezer inkasszó (fizetési meghagyás) következtében 3,6 milliárd forint adótartozás folyt be, az ötezer ötszáz helyszíni eljárás eredményeként pedig három milliárd forint értékű ingóság, valamint munkabér foglalása van érvényben. A végrehajtási eljárásoknak az említett időszakban 629 ingatlan és 988 gépjármű is „áldozatul esett”.

Adófrászban él az ország

A vagyonvizsgálattól való félelmében manapság már utazást, bútort, vagyontárgyakat is egyre több magyar vásárol külföldön, a cégek pedig offshore társaságokon keresztül próbálnak elbújni az adóhivatal elol – írja a Magyar Nemzet. A napilap cikke szerint a tavalyi vagyonosodási vizsgálati hullám eredményeként manapság már külföldön intézik az emberek nagyobb beszerzéseiket.

Itthon konganak az árverési csarnokok, mert senki nem mer nyíltan licitálni több százezres tételekre, s bajban vannak a kis cégek is, mert a tulajdonosok félnek tokét injekciózni beléjük.

Virágoznak viszont az offshore, vagyis az úgynevezett adóparadicsomokban bejegyzett vállalkozások, amelyek mögé nem nézhet be az adóhivatal – mondta az Adózóna szakértoje. Marosi Andrea szerint mindenki „papírozik”, és még a családon belüli pénzmozgásokról is többen megállapodásokat írnak. A revizoroknak sem sokkal jobb: teljesítménykényszer alatt dolgoznak, és féltik az állásukat Olvassa tovább...

Mint megtudtuk, jelenleg több mint 23 ezer adózó ellen folyik végrehajtási eljárás, tartozásuk összege meghaladja a 41 milliárd forintot. Ebből a hatalmas összegből 1,6 milliárdnyi hátralék behajtása egyelőre szünetel.

 • Az APEH a vevõket is bünteti
 • APEH dolgozókat tartóztattak le!
 • Vigyázz Apeh! Az életút kelthet gyanút
 • Vagyongyarapodás: talált pénz?
 • Megyei cégek az APEH feketelistáján
 • Vallják be, vagy baj lesz!
 • Bírságok, illetékek, adózási eljárások
 • Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában