Helyi közélet

2008.04.25. 06:25

Koppányért küzd Koroknai: Több nézői segítség kell

<p>Budapest, Debrecen – Ki lesz Koppány? Szombaton kiderül. A Társulat című televíziós szereposztó aznap esti döntőjében a debreceni Koroknai Árpádért is izgulhatunk.</p>

Rajta kívül Feke Pál, Nagy Szilárd és Vadkerti Imre száll csatába a lázadó magyar vezér megformálásáért (Koppányé egyébként a műsor honlapján folyó szavazás szerint az István, a király című rockopera legnépszerűbb szerepe).

Az ismert debreceni énekesnek, Koroknai Árpádnak a Torda-döntő óta a hangja is rendbejött, jó dalokat is kapott, bizakodva vág hát neki a szombat esti megmérettetésnek.

– Szólóban a P. Box Soha nem elég című dalát adhatom elő, színpadi környezetben, duettként pedig az egyik kedvenc Queen-dalomat éneklem el Torma Emesével, a Who wants to live forever címűt, Miklós Tibor magyar fordításában („Ki élne így örökké?”).

Emese nagyon aktívan és örömmel vesz részt a közös munkában; remélem, élesben is olyan jól megy majd a produkciónk, mint a próbákon – mesélte csütörtöki érdeklődésünkkor Koronai Árpád.

Az énekes az eddigi (Laborc-, Torda-) döntők után nagyon szeretne immár „párbajba” is kerülni, hiszen ekkor mérethetné meg magát a zsűri előtt az István, a királyból származó dallal.

– Az eddigi statisztikák alapján két, igen markáns szavazótáborral rendelkező versenyző is szerepel a mostani mezőnyben (Vadkerti Jimmy és Nagy Szilárd; a Feke Paliét szerepdöntőkből még nem ismerjük), így az eddiginél jóval nagyobb közönségtámogatásra lesz szükségem ahhoz, hogy bekerüljek a párbajba – latolgatta „Kori”.
Koppány szerepét énekelte már Debrecenben is, igaz, korántsem annyiszor, mint Istvánét.

– Nézőként Koppány figurája mindig is szimpatikusabb volt nekem egy kicsit, mindig neki szurkoltam.

Az ősi hitet és hagyományokat, addigi történelmünket őrző magyarok vezéralakja volt ő, legalábbis az itteni szerepe szerint.

Kevésbé hajlott kompromisszumra, István viszont európaibb gondolkodású volt, s külhoni segítséggel le tudta győzni őt.
– F. Gy. –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában