Helyi közélet

2008.04.10. 11:26

Új útvonalon a Közép-Európa Rali

<p>Budapest – Szovátát a nagy hó miatt – biztonsági okokból – törölték a programból, így Nagybányáról jönnek Debrecenbe Schlesserék.</p>

Megváltoztatták az április 20-26. között megrendezendő Közép-Európa Rali útvonalát; a „Dakar-utód” verseny programjából – biztonsági okok miatt – a Szováta környéki szakaszokat törölték, mivel a kedvelt székelyföldi üdülőhely vidékén nagy a hó.

Az utakat többszöri próbálkozásra sem sikerült járható állapotba hozni; az útvonalon dolgozó csapatnak komoly nehézséget jelentett, hogy ilyen körülmények között megfelelő pontosságú itinert írjanak fel.

Mivel a viadalig már csak kevesebb mint két hét van hátra, más megoldást nem láttak: a mezőny nem utazik Szovátára. Romániában így csak Nagybánya környékén láthatják az érdeklődők a versenyzőket, akik április 20-án délután érkeznek meg a városba, majd a következő két nap négy szelektív szakaszt tesznek meg, s aztán visszatérnek Magyarországra.
A módosítás nyomán egy nappal hamarabb, április 22-én láthatja vendégül Debrecen a rali résztvevőit, s április 23-án indul a mezőny a Dunántúlra, ahol a tervezettnél egy nappal többet töltenek Veszprém térségében. Így az eredeti terveknek megfelelően április 26-án ér véget a verseny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában