Helyi közélet

2008.04.29. 12:34

Fürdő fejlesztés a Kerekestelepen

<p>Debrecen – Teljes rekonsturkcióra pályáztunk, ezért nincsenek idén új fejlesztéseink – tudtuk meg György Zoltántól, a Kerekestelepi Fürdőt üzemeletető DH Szervíz Kft. igazgatójától, a május 1-jei nyitást megelőző fürdőbejáráson.</p>

A korszerűsítés keretében új épülettel, öltözőkkel, zuhanyzókkal, vizesblokkokkal, külső-belső medencékkel, gyógyászati és masszírozó helyiséggel bővülne a fürdő, illetve felújítanák a már meglévő medencéket, és közműveket.

Tovább bővítenék a kempinget is faházakkal, új központi épülettel és vizesblokkal. A kibővült funkciók ellátásra pedig, új kutat is szeretnének fúratni. – Ezek összesen közel 700 millió forintba kerülnének, melyre egy Európai Uniós pályázatból számítunk közel 250 millióra, a többit pedig, önerőből és kölcsönből finanszíroznánk – mondta György Zoltán.

A fürdő rekonstrukciója sikeres pályázat esetén jövőre kezdődhet el, de a felújítás ideje alatt sem zárna be a strand a szezonban, mert szeretnék úgy ütemezni a munkálatokat, hogy a vendégeket ne zavarják a nyári kikapcsolódásban.

Ha pályázatukat pozitívan bírálják el, abban az esetben szeretnének egy 30 éves üzemeltetési szerződést is kötni, de addig is május 1-től a termál medencével várják vendégeiket, majd ha az időjárás is engedi, teljes üzemre állnak át.

 A felnőtt és a diákjegyek idén 100 forinttal, míg a nyugdíjas napijegy változatlan áron kaphatóak.

- F. Á. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában