Helyi közélet

2008.04.28. 18:32

Egy emberöltő a mezőgazdasági képzésért

<p>Hajdúböszörmény - Fennállásának hetvenedik évfordulójához érkezett a Széchenyi István Mezőgazdasági Szakképző Iskola Hajdúböszörményben.</p>

Az 1800-as évek végén indult el a mezőgazdasági képzés a városban, hiszen ez az ágazat rendkívül meghatározó volt és ma is az a böszörményiek számára, foglalta össze Kiss Attila polgármester ünnepi beszédében.

A Széchenyi Iskolát 1938-ban az akkori földművelésügyi minisztérium alapította, s ma már felsőfokú képzés is folyik itt, tette hozzá a városvezető. A kerek évforduló alkalmából a képviselő-testület kihelyezett ülést tartott az intézményben, melynek során Papp István igazgató és Kiss Attila polgármester emléktáblát avatott.

Az iskolai diákjai műsorral is megörvendeztették a megjelenteket, majd a Széchenyi hét eseményei folytatódtak. Az érdeklődők a különféle szakmákkal, például kertészet, vadászat is megismerkedhettek. Az intézmény diákjait pedig számtalan program: tanár-diák sportmérkőzések, lovas, kutyás bemutató is szórakoztatta az egy héten át tartó rendezvény keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában