Helyi közélet

2008.04.19. 19:56

„Mozgósítás” Debrecen szívében

<p>Nagyszabású sport–, és egészségnapot rendeztek szombaton a cívisváros főterén. A sok-sok előadást, fellépést magában foglaló esemény a délelőtti órákban az eső ellenére is százakat vonzott. <dia width="900" height="700" alt="Városi sportnap 2008.04.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/V_rosi_sportnap_2008_04_19_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Városi sportnap 2008.04.19." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/varosi-sportnap.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Az érdeklődők nagy része viszont inkább csak nézelődött, az igazi mozgásba, például a közös aerobikba csak kevesen kapcsolódtak be. Ehhez persze annak is köze lehetett, hogy sok fiatal a szintén szombatra eső egyetemi sportnapokon töltötte az idejét.

A tíz órai kezdés során Kövérné Fejes Anikó testnevelő melegítette be a résztvevőket, majd gyalogló, kocogó próba következett úgynevezett nordic walking oktatással egybekötve. Ezután a hazai aerobik egyik ismert arca, Katus Attila vezényelte a sportolni szándékozókat. Délután – bár ekkorra a borús időjárás sokak kedvét elvette a szabad ég alatti időtöltéstől, fájt is emiatt a szervezők feje – egészségügyi szűrővizsgálatok, tájékoztatók, tanácsadások keretében informálódhattunk esetleges problémáinkról. A kitartóbbak játékos sportversenyeken mérhették össze ügyességüket, illetve termékbemutatókon, bio-, és reformélelmiszerek kóstolásán vehettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában