Helyi közélet

2008.04.18. 19:22

Debrecen jó példát állít az ország elé

<p>Debrecen – Az emberek felelőségét akarja felkelteni Klíma Programjával a zöldtárca. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/klima-korut/cn/haon-news-hbn_01-20080418-064146"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Klíma körút [.pdf - 32KB]<br /> </B></A></p>

A város környezetbarát megoldás mellett állt ki, mikor a tömegközlekedéshez a buszokat helyettesítve trollikat helyezett forgalomba. Ezzel jó példát állított az ország települései elé – mondta Fodor Gábor környezetvédelmi és vízügyi miniszter a klímakörút pénteki állomásán, Debrecenben.

A körút hat városba látogat el, melynek célja: tudatosítsa az emberekben, ők is tehetnek a klímaváltozás ellen. Kósa Lajos, Debrecen polgármester többször hangsúlyozta, minden – néha aprónak tűnő– lépés fontos, környezetünk megóvásáért.

Két fontos debreceni sajátosságról beszélt: – Sajnos elmaradásban vagyunk a bicikliutak kiépítésével Debrecenben, holott az egyik legfontosabb tere lehetne a környezettudatos életmódnak. Hozzátette, az idei évben remények szerint megvalósul egy új tömegközlekedési rendszer kiépítése, mely csak vízgőzzel terhelné a környezetet és nem széndioxiddal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában