Helyi közélet

2008.03.30. 19:22

Tavaszköszöntő

<p>Nyíracsád – Jó hangulatú táncházzal zárult a tavaszköszöntő teadélután a helyi művelődési házban március utolsó szombatjának délutánján. <dia width="900" height="700" alt="Tavaszköszöntő Nyíracsádon 2008.03.30."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Tavaszk_sz_nt__337__Ny_racs_don_2008_03_30_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Tavaszköszöntő Nyíracsádon 2008.03.30." /></a></dia></p>

Huszonnégy megyei településhez csatlakozva a nyírségi község is bemutatta kulturális értékeit, melyeket csokorba kötve köszöntötték a várva várt tavaszt, az újjászületés évszakát. Gyermekek, szülők, nagyszülők töltötték meg a művelődési házat, ahol a legkisebbeknek Vereb Csabáné vezetésével, Kovácsné Zombori Emese, Konyári Ibolya segítségével játszóházat szerveztek.

Az apróságok festettek, rajzoltak, színeztek, gyöngyöt fűztek, papírfigurákat hajtogattak, vagy Veres Nikolett arcfestői székében alakultak át kedvenc állatfiguráikká. A nagyobbak és a felnőttek figyelme csaknem két órahosszán keresztül szegeződött a színpadra, ahol Diósné Kozma Erzsébet művelődési ház vezető ígéretéhez híven a helyi kulturális kiscsoportok életéből kaphattak ízelítőt az érdeklődők. A vendégeket szendviccsel, teával kínálták a szervezők.

 

Fellépők
Gyöngyharmat Néptánc Együttes (Vezető: Márton Attila)
Ifjúsági Citerazenekar (Vezető: Kabály Caba)
Bokréta Énekegyüttes (Vezető: Szabó Mihályné)
Király Dalma népdalének (Felkészítő: Bárdosi Ildikó)
Verdes Bence népdalének (Felkésztő: Szabó Mihályné)
Valcer Társastánc Stúdió (Felkészítők: Erdei Fruzsina, Szalontai Zoltán, Terdik Tasi Tímea)
Valcer mazsorett csoport (Felkészítő: Lada Beáta, Szigeti Mária)
Népdalkör (Felkészítő: Szabó Mihályné)
Akác Néptánc Együttes (felkészítő: Sörleiné Trencsényi Emma, Szabó Lajos)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában