Helyi közélet

2008.03.09. 17:24

Rablótámadás Debrecenben a népszavazás napján

<p>Debrecen - Rablótámadásról számolt be portálunknak egy férfi olvasó ma délután. Mint írta, a délelőtti órákban támadtak rá egy rokonára Debrecenben a Bolyai utcán. Feljelentés egyelőre nincs, így a rendőrség "hivatalosan nem tud" az esetről.</p>

Egy 70 éves orvos rokonomat akarták kirabolni március 9-én - azaz ma - délelőtt fél tizenegykor Debrecenben a Bolyai utcán - írta olvasónk. Leveléből idézünk:

„...ököllel leütötte egy hátizsákos hajléktalan. Módszere megtévesztő akart lenni: messziről azt kiabálta, hogy ellopták a válltáskáját, majd rárontott a mit sem sejtő családtagomra, megpróbálta elragadni a táskát, s közben ököllel betörte az orrát.

Vérző rokonom hiába kiáltott segítségért, az éppen érkező autóbusznak se a vezetője, se az utasai nem nyújtottak vagy hívtak segítséget.

A busz bezárta az ajtaját, majd elindult. Végül egy fiatal pár férfitagja segített. Odafutott, felkiáltott, hogy ő rendőr, erre a hajléktalan megijedt és elszaladt. Történt mindez a város egyik előkelő negyedében, ahol a hajléktalanokat rendszeresen segítik pénzzel és tárgyi adományokkal a szerencsésebb és jobb módú lakosok, s ahol a szemeteskukák tetejére vagy mellé szinte minden nap tesznek ki ételt és ruhát a rászorulókon segíteni akaró tisztes polgárok.”

- A rendőrségen egyelőre senki sem tett feljelentést e bűnügyben - mondta el vasárnap délutáni érdeklődésünkre Juhászné Kiss Katalin százados, a debreceni rendőrkapitányság hivatalvezetője.

Felhívtuk a levélírót is - megadta az elérhetőségét -, aki elismerte: megtámadott rokona még nem volt a rendőrségen. - Remélem, a jövő héten megteszi a feljelentést. Egyelőre arra panaszkodik, hogy az ütések nyomán itt is fáj, ott is fáj - tudtuk meg tőle.

Kapcsolódó anyagok:

  • Rablótámadás a Kálvin téren
  • Leszámolás vagy rablógyilkosság?
  • Embercsempészet - résen voltak a vámosok
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában