Helyi közélet

2008.03.08. 09:23

Mi lesz a romos játszótérrel?

<p>Debrecen – Azok a macskák soha nem voltak természetes környezetben, nem láttak egeret, sőt még napfényt sem. Hol vannak itt az állatvédők, a polgárőrök, a közterületesek – kérdezi felháborodott olvasónk.</p>

A 2008.február 8-i számban megjelent „Az olvasó kérdez” megjelent rovatban, a macskákkal kapcsolatos cikkhez szeretnék néhány gondolatot fűzni.

A macskákat szeretném kiegészíteni a galambokkal, a kutyákkal és a varjukkal.
A Füredi u. 17-19-21 és az Egyetem sgt. 29-31.sz. közötti házak között valamikor volt egy játszótér.

Az én gyerekeim még ott homokoztak, hintáztak, labdáztak. Ma a játszótér romokban áll, igaz teljesen meg is kellene szüntetni (nincs pénz EU-s szintűre fejleszteni), felszedni a maradék balesetveszélyes hinta maradványokat.

A volt játszóteret ma a kóbor macskák, kutyák és a galambok, na és mostanában az ukrán varjuk látogatják.
Elsősorban azért, mert felelőtlen egyének mindenféle ételmaradékokat (a macskáknak, kutyáknak néha tejet is) kiszórnak a földre, műanyag tálcákban az ablakok alá. Nem gondolnak arra, hogy pl. a galamboknak a kenyér darabokkal ártanak a legtöbbet, mert az beledagad a belébe, pusztulásához vezethet.

Tavaly nyáron az alábbi eset történt velem illetve velünk. Nálunk nyaraltak az unokák, nagyon unták már a lakást, gondoltam kiviszem őket ide a játszótérre, hadd labdázzanak, homokozzanak egy kicsit.
Természetes, hogy a homokozóba nem engedtem be őket, mert az tele volt macska és kutya ürülékkel. Viszont elkezdtek labdázni, futkározni.
Ekkor a szemközti házból egy szatyorral a kezében megjelent egy nő (mozgássérült nő) és elkezdte kiszórni a kenyér és kifli maradványokat a galamboknak. A fákról folyamatosan szálltak le a galambok csipkedni a hulladékot.
Unokáimra pedig erélyesen rászólt, hogy menjenek innen, hagyják a galambokat enni. Hogy ki az állatkínzó? Szerintem azok is, akik ilyen felelőtlenül kezelik az állatokat, macskákat tartanak egy, másfélszobás lakásban.

Azok a macskák soha nem voltak természetes környezetben, nem láttak egeret, sőt még napfényt sem.
Hol vannak itt az állatvédők, a polgárőrök, a közterületesek? Egyébként ez a lejátszó arra is szolgál egyeseknek, hogy az itt lévő padokon egész éjjel italozzanak, kiabáljanak, levizeljék a házak falait.
A fiatalok pedig hajnalban hintázzanak, ordibáljanak. Ténylegesen mikor fogják megszüntetni ezt a volt játszóteret és parkosítani a területet?
Zsadnay Jánosné, Debrecen

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában