Helyi közélet

2008.03.20. 11:17

Megkérdeztük Ön szerint mi a jó szomszédság titka?

<p>Debrecen - Mit tesz Ön, ha zajos a szomszéd, ugat a kutyája? Az együttélésnek vannak nehézségei mind kertesházban, mind pedig panelben. Kíváncsiak voltunk, Önök szerint mi a harmónikus szomszédi kapcsolat titka. &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/Megkerdeztuk-jo-szomszedsag.wmv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Azon kívük, hogy megbeszéljük a dolgokat, fontos a régi ismeretség is. Volt már konfliktusunk a szomszéddal, mikor néhány kölcsönkért tárgyat nem adtak vissza időben, és kérnünk kellet, de a jó viszony így is megmaradt.
Czip János, tanuló

Én mindig szólok a szomszédaimnak, ha vendégeket várok, vagy átalakítjuk a lakást, és emiatt nagyobb a zaj. Szerintem fontos, hogy odafigyeljünk egymásra, és ha kell segítsük egymást. A problémákat meg kell beszélni.
Molnár Lászlóné, nyugdíjas

Nekünk idősebb szomszédaink vannak, ők már kevésbé alkalmazkodóak. Olyan is volt, hogy egy új szomszéd nem akart közelebbi ismeretséget kötni, hiába próbáltunk barátkozni vele, pedig szerintem ez fontos lenne.
Sántha Mónika
Engem a legjobban az zavar, ha a szomszéd elengedi a kutyáját, vagy ha csöngetés nélkül jön be a kapunkon, mikor én a kertben vagyok. Egyébként jó a kapcsolatunk, fontos, hogy odafigyeljünk egymásra.
Czellár Gáborné, varrónő

Figyelembe kell venni mindkét fél érdekeit, hiszen enélkül csak viszálykodás lesz. Az előző szomszédom fiai sokat diszkóztak, bizony türelem kellett, hogy elviseljük a nagy hangzavart.
Juhász Sándor, személyszállító

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában