Helyi közélet

2008.03.09. 20:17

Lesz-e politikai következménye a népszavazásnak?

<p>Debrecen – Az urnák vasárnap este lezárulnak. A döntés megszületik. De vajon kell-e, hogy politikai következménye legyen a népszavazásnak? Megkérdeztük. <dia width="650" height="690" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Lesz_e_politikai_k_vetkezm_nye_a_n_pszavaz_/index.shtml , SERIE ,650,690)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Lesz-e politikai következménye a népszavazásnak? 2008.03.09." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Megkerdeztukpolitikaihatas.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Véleményem szerint mindenképpen lesz a vasárnapi népszavazásnak következménye, hiszen az emberek megosztottak a fent említett kérdésekkel kapcsolatban. Jelenleg még nem tudom mi lesz a végeredmény, de annak is lehet politikai következménye, ha eltörlik a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat is, de annak is ha ezt nem teszik

meg.
Sain Imre, vagyonőr

Úgy érzem szükségszerűen lesz ennek a népszavazásnak valamilyen következménye. A kormánynak mindenképpen alkalmazkodnia kell a kialakult eredményekhez, hiszen ebben az esetben nem a honatyáink szava a döntő, hanem a nép akarata, amit vasárnap ki is nyilvánít.
Geló Dorina, tanuló

Akármi is derül ki a szavazatok esti összeszámlálása után, annak következménye kell, hogy legyen a politikára is. Az embereket többnyire csak összezavarták a különféle érvelésekkel. De sajnos az az igazság, hogy itt még mindig a hatalom megszerzéséért megy a harc nem azért, hogy az embereknek a jövőben jobb élete legyen.
Korbeák László, vagyonőr

A mai népszavazásnak mindenképpen lesz politikai hatása, mert a Gyurcsány kormánynak figyelembe kell vennie, hogy a kétezer nyolcas népszavazáson voksoló állampolgárok többsége, hogyan gondolkodik a feltett kérdésekkel kapcsolatban. De fordított esetben Orbán Viktornak is át kell gondolnia a döntéseit.
Végső Aranka, orvos

Szerintem nem lesz semmilyen politikai kihatása ennek a szavazásnak. Egyszerűen arról van szó, hogy eltörlik a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat, vagy nem. A szavazatok a politikusok viselkedésén mit sem fognak változtatni.
Tóth József, buszsofőr

Kapcsolódó anyagok:

 • Önt befolyásolták-e a kampányban elhangzott érvek?
 • Ebéd után több a voks
 • Debrecenben fülkébe ragasztott felirattal akart befolyásolni az egyik szavazó
 • Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában