Helyi közélet

2008.03.25. 18:12

Ki fizeti meg az elbukott pályázatokat?

<p>Debrecen – A sikertelen pályázat költségét nem az önkormányzat állta. A 2010-es ifjúsági olimpiára, illetve a vízilabda EB megrendezésére irányuló pályázatok sikertelennek bizonyultak. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/sikertelen-palyazatok/cn/haon-news-hbn_01-20080325-050350"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Sikertelen pályázatok [.pdf - 82KB]<br /> </B></A></p>

Gadus István, önkormányzati képviselő közleményében felszólította Kósa Lajost, hogy a következő testületi ülésre terjessze elő az említett pályázatok beszámolóját, mert szerinte a Polgármester Úr kiskirályt játszik.

Az Önkormányzat kifejtette, hogy az EB pályázatának költségeit nem az intézmény, hanem a Sportcentrum Kht. állta és Kósa Lajos törvényesen járt el ezen ügyekben.

– Az EB pályázatra fordított körülbelüli összeg összesen 2-2,1 millió forint – mondta Orendi Mihály, a Sportcentrum Kht. ügyvezető igazgatója, aki a HAON-nak részletesen beszámolt a felmerülő költségtételekről.

Az előzmény
Debrecen sajnos ismét lemaradt egy nagy nemzetközi sportesemény megrendezéséről. Mi liberálisok, ha megkérdeztek volna bennünket a közgyűlésben, akkor igent mondtunk volna a rendezés szándékára, sőt, amennyiben elénk terjesztik a pályázat részletes költségvetését azt is megszavaztuk volna. A probléma annyi, hogy Debrecen Megyei Jogú Város Közgyűlése semmilyen hivatalos tájékoztatást nem kapott a Nagyváraddal közösen tervezett vízilabda EB kapcsán. Szintén nem kaptunk tájékoztatást az elbukott Ifjúsági Olimpia pályázatával kapcsolatos költségekről. Ez így nem mehet tovább! Kósa Lajos nem kiskirálya a városnak, hogy számolatlanul fecsérelje a város forrásait elbukott rendezvény - pályázatokra! Az SZDSZ önkormányzati képviselőiként, ezért felszólítjuk Polgármester Urat, hogy a következő testületi ülésre terjessze elő az említett pályázatok beszámolóját. Úgy ítéljük meg, mivel nem kért felhatalmazást a Közgyűléstől, saját maga viselje a felelősséget az elbukott pályázatokért, és számoljon el a város közösségének az elszórt milliókról! Gadus István önkormányzati képviselő

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában