Helyi közélet

2008.03.06. 08:33

Ipari park lehet a Keleti soron

<p>A pályázati pénzek nélkül 3,5 milliárd forintos főösszeggel elfogadta a város ez évi költségvetési rendeletét a püspökladányi képviselő-testület a napokban megtartott ülésén.</p>

A büdzsé tartalmaz 165 millió forint fejlesztési tartalékot, valamint 175 millió forint működési forráshiányt. Ennek mintegy felét az önkormányzati intézményeknek takarékoskodással kell kigazdálkodni, míg a másik felét az önhibájukon kívül hátrányos helyzetben lévő önkormányzatok számára kiírt pályázaton szeretné megkapni az önkormányzat - tájékoztatta a Naplót Arnóth Sándor polgármester hozzátéve, hogy a városfejlesztés fő csapásiránya az úthálózat bővítése, korszerűsítése, valamint a fürdőfejlesztés.

Ugyanakkor szólt arról is, hogy a Keleti sor előtt közel 600 millió forintos beruházással ipari park kialakítását tervezi a városvezetés. A beruházás 50 százalékát - 299 millió forintot - pályázaton nyerheti meg Püspökladány. A sikeres pályázat esetén egy éve van Püspökladánynak, hogy a másik 299 millió forintot összeszedje. "A komoly ipari park létrehozása kitörési pontot jelenthet a településnek, mindenekelőtt a munkahelyteremtő beruházások szempontjából" - fogalmazott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában