Helyi közélet

2008.03.28. 16:38

Bicikliút a Tócóskertben

<p>Debrecen – Várhatóan egy hónapon belül 2670 méter kerékpárút vezet át a Tócóskerten, melyet remények szerint hamarosan összekapcsol az önkormányzat a belvárossal. A fejlesztés nettó 8,7 millió forintba kerül. &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Kerekparut_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" />&#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/kerekparut/cn/haon-news-hbn_01-20080328-041326"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A tervezett nyomvonal[.pdf - 502KB]</B></A></A></p>

A meglévő járdafelület elegendő szélességű ahhoz, hogy a gyalogosok mellett kerékpárral is közlekedhessenek rajta. A kerékpárutat tehát a meglévő út vagy járda felületéről választják le.

A Civitas II. Mobilis elnevezésű programban – melynek keretében a kerékpárút megvalósulhat –négy európai város vesz részt. Elsősorban olyan fejlesztések kapnak támogatást, melyek alternatív megoldásokkal járulnak hozzá a környezettudatos közlekedésfejlesztéshez.

– A munkacsomag keretében a debreceni önkormányzat koordinálásában tavaly elkészült a város kerékpárút-hálózatának fejlesztésére irányuló tanulmányterv, melyet néhány helyen érdemes lesz megváltoztatni, hogy célszerűbb és hatékonyabb legyen – mondta a sajtótájékoztatón Asbóth Endre, önkormányzati képviselő.

Scheffer Attila, a polgármesteri hivatal városépítési osztályának beruházási csoportvezetője hozzátette, az önkormányzat későbbi célja további kerékpárutakat építése, melyek összekötnék a lakótelepeket a belvárossal.

  • A tervezett nyomvonal
  • Feltúrva a Tócóskert
  • Mégsem épül Lidl a Tócóskertben?
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában