Helyi közélet

2007.12.23. 18:56

Furulya szól a fa alatt a Sándor családnál

<p>Fülöp – Amikor már az összes ajándékot behordtuk Fülöpön a tanyasi házba, melegedni néhányan összegyűltünk az egyetlen fűtött szobában. <DIA alt="Fülöp 2007.12.23." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/F_l_p_2007_12_23_/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Fülöp 2007.12.23." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA> &#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-F%C3%BCl%C3%B6pi%20csal%C3%A1d%201DI-2.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Átadtuk a több mint százezer forint pénzadományt is, s kérdeztük a halk szavú anyát, mire fordítják. – Veszünk egy disznót. Amíg tart belőle, lesz mit csomagolni a gyerekeknek vasárnaponként, amikor visszamennek a kollégiumba. És a fiúk szeretnének egy stílfűrészt, mert olcsóbb a fa, ha itthon, maguk vágják fel a tüzelőt.

A másik szobát már derékig beterítették az adományokkal tömött zsákok, dobozok, de a nagy kicsomagolási akció előtt a gyerekek is bejöttek a melegbe. A szentestét hoztuk szóba, érdeklődve, hogyan zajlik náluk, szoktak-e énekelni. Mint megtudtuk, nem ének, hanem furulya szól majd a gyertyák fényében. A 13 éves Katinka kedvence ez a hangszer. Kérésünkre előkereste a szekrényből, s két apró baki után szépen elfújta a Mennyből az angyalt. Számunkra akkor elkezdődött az ünnep.

 

Egy nagy hűtőláda

Aztán újra csak néztük, hogy tele a lakás „jósággal”. Abban állapodtunk meg, hogy amely ruha vagy cipő egyikükre sem jó, azt átadják más rászorulóknak, illetve a helyi családsegítő szolgálatnak. A hideg szobában láttunk egy kis fagyasztóládát is, de abba aligha fér bele egy mázsás jószág minden „adománya” – állapítottuk meg. S felötlött, hogy az előző napokban egyik olvasónk kis fogyasztású, ám 315 literes hűtőládát ajánlott ingyen.

Megszerveztük tehát, hogy az egyik vállalkozó december 21-én SáprólFülöpre vigye a fagyasztót. És mire e sorok gépbe kerültek, a láda már oda is ért, hogy készen álljon a szombati disznótorra. Ugyancsak hazaérkezett Debrecenből a főiskolás Reni is, akivel nem találkozhattunk, mert csütörtökön és pénteken is vizsgáznia kellett. Mindegyik sikerült – értesültünk.

 

Dedikált foci Sándor Tamástól

Amikor a Napló munkatársa elmesélte a Loki egyik sztárjának, hogy a fülöpi névrokonának bőrfocit ajándékoznak, Sándor Tamás egyetlen hívó szóra készen állt, hogy a szerkesztőségben névre szólóan dedikálja a labdát. Hozott fotókat is, sőt: Tomi olyan DVSC-s kulcstartót kapott ajándékba, amelynek hátoldalára Sándor Tamás arcképét gravírozták.

– A Sándor fiúk 15, illetve 17 évesek. Ebben a korban a férfi nem fecseg. Lesni kellett hát minden rezdülésüket, hogy lássuk, milyen élmény számukra kézbe venni azt a focit, amelyet a Napló sportrovatának munkatársai nyertek egy kispályás bajnokságon, és éveken át őriztek a rovat szobájában, majd a lokis Sándor Tamás névre szóló dedikációjával elküldték a fülöpi ifiben focizó Sándor Tamásnak. A srác csak annyit mondott: ennek a falon lesz a helye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában