Helyi közélet

2007.12.22. 09:29

Az önkormányzat sajtóközleménye

<p>Debrecen - A <A href="http://www.haon.hu/hirek/Hajdu-Bihar/cikk/lebonthatjak-a-kettos-keresztet-a-petofi-teren/cn/haon-news-FCUWeb-20071221-0625050831"><STRONG>Jobbik sajtótájékoztóján</STRONG></A><STRONG></STRONG>elhangzottakra reagált az önkormányzat alábbi közleményében.</p>

Debrecenben a Petőfi téren a fakeresztet a Jobbik 2007. december 08-án 14 órakor állította fel úgy, hogy ahhoz az Önkormányzattól tulajdonosi hozzájárulást nem kapott. (A Városüzemeltetési Osztály Kulcsár Gergely magánszemély részére ugyan adott ehhez közútkezelői hozzájárulást, ez azonban nem helyettesíti a tulajdonos önkormányzat engedélyét!)

A hivatal - tekintettel arra, hogy az Önkormányzat engedélye nélkül állították a keresztet – a 1170/2007. (XII.17.) PM. polgármesteri határozattal nem adott tulajdonosi hozzájárulást a fakereszt felállításához, egyidejűleg felkérte a Közterület Felügyelet vezetőjét, hogy a kereszt eltávolítására a szükséges intézkedéseket tegye meg.

Debrecenben – ugyanúgy, mint az országban máshol – a Magyar Köztársaság törvényei, illetve az önkormányzati rendelkezések mindenkire nézve kötelező érvényűek.

Az engedély nélküli építményeket – amint arról a közelmúltban elbontott több reklámtábla is tanúskodik – a Polgármesteri Hivatal minden esetben elbontatja.”

Debrecen, 2007. december 21.

Dr. Kovács Zoltán
kommunikációs tanácsnok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában