Helyi közélet

2007.12.22. 09:49

Angyal hozta a hírt

<p>Nyírábrány – Remegett a hangjuk, zizegett a szöveget rejtő papírlap a kezükben, mikor gyermekkoruk karácsonyainak hangulatával idézték a betlehemi éjszaka történéseit a határmenti község idősek otthonának lakói.</p>

A december 21-én délután tartott ünnepségen Nagy Edit programszervező néhány megható gondolattal, Szabóné Deák Mónika gondozó pedig verssel köszöntötte a lakókat és vendégeket egyaránt. Az egybegyűltek eztán kényelmesen hátra dőlhettek székeikben, hisz úgy érezhették magukat, akár egy színházi előadáson.

Először igazi szánon érkezett az otthon fenyőfája, mely kellemes dallamok kísérete mellett a lakók ügyes keze által percek alatt karácsonyfává változott. A következő jelenetben kis falusi szobácskát varázsoltak az ebédlőbe, ahol nagyanyó és unokája beszélgettek a karácsonyról, a gyertyafényről, és Jézus születéséről.

Majd pedig a nézők szeme előtt valóságban is megelevenedett a betlehemi éjszaka. Angyal hozta az örömhírt, jöttek a pásztorok, a háromkirályok, de nem hiányzott a jászol, sőt a zizegő szalma sem.

Szereplők:

Angyal – Létai Irén,
József – Gresku Béla,
Mária – Pósán Jánosné,
Pásztor – Szegedi Imréné, Tóth Istvánné, Szilágyi György,
Király – Kutasi Jánosné, Rácz János, Kis Kond László,
mesélő – Deák Ferencné,
versmondók – Kiss Jánosné, Kemecsei Béláné, Kiss Andrásné, Morgós Györgyné, Tóth Istvánné, Kis Kond László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában