Helyi közélet

2007.12.10. 16:49

120 mikuláscsomag talált gazdára

<p>Nádudvar - Roma hagyomány szerint tánccal és énekkel várták a gyerekek a mikulást.120 mikuláscsomagot osztottak szét az ünnepi eseménye, amit a szervezők saját erejükből állítottak össze.</p>

Csaknem 120 mikuláscsomagot osztottak szét roma gyerekeknek - a Magyarországi Összefogás Roma-Rom Szervezet vezetésével - november 9-én Nádudvaron, a szervezet januártól működő tanodájában.

- A csomagokat saját erőnkből állítottuk össze - mondta Horváth Tibor, a szervezet vezetője. Így szeretnénk - folytatta - mosolyt csalni a hátrányos helyzetben élő gyerekek arcára. A gyerekek roma hagyomány szerint - énekkel, verssel kedveskedve - vették át a csomagokat a mikulástól.

Horváth Tibor köszöntő szavai után Beke Imre polgármester a szeretetről, az összefogásról és a megújulásról beszélt a gyerekeknek és szüleiknek. Az ünnepségen jelen levő Galyas István, az Országos Cigány Önkormányzat alelnöke is átadta jókívánságait a megjelenteknek.

Az ünnepi esemény meghívott vendégei:

Beke Imre polgármester
Réz Szilárd alpolgármester
Hullár Gusztáv, a Nádudvari Rendőrörs parancsnoka
Galyas István, az Országos Cigány Önkormányzat alelnöke
Pál Ferenc és Pál Ferencné - a tanoda leendő tanárai

- Zagyva Nikolett -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában