Helyi közélet

2007.11.23. 11:29

Hajrában az óév – parádé, tömegével

<p>Debrecen – Az esztendő a végéhez közeledik, ám, tekintve a programkínálatot, mondhatnánk: a java még hátravan. Dzsesszkoncerttől a jégszobrászatig, sok és mindenféle esemény várja a kultúrszomjasakat az év utolsó hónapjában.</p>

Rögvest az elején, 2-án két csemege is készül: a fiatal sztártrombitás, Chris Botti ad koncertet a Kölcsey Központ nagytermében, ám érdemes korábban érkezni: előtte Müller Péter íróval találkozhatunk a bálteremben.

Szamurájok cívishonban

December 5-én ismét kettős az élvezet, ám ekkor már választanunk kell: Koncz Zsuzsa a Kölcseyben, a szamurájkardos Chanbara produkció pedig a Főnix Csarnokban áll színpadra. A képzőművészet szerelmesei számára fontos esemény lesz Bíró Lajos festőművész életmű-kiállítása a Kölcsey Központ kiállítótermében, december 7. és január 10. között.

A zongora varázslónője, Szentpéteri Csilla fellépése 10-én lesz „központi” esemény, másnap pedig Borlai Gergő és barátai muzsikálnak a bálteremben. 12-én felszabadult, önfeledt pillanatoknak lehetnek szem- és fültanúi a debreceniek: először látogat Magyarországra a Virginia Állami Gospelkórus.

Csodapalotává válik

Kicsik-nagyok elkápráztatására az idén is a Kölcseybe költözik a Csodák Palotája: december 17. és 30. között. Az elragadtatás azonban fokozódik: már túl a karácsonyon, 27-én kiváló szaxofonistánk, St. Martin hívja ünnepi hangversenyre a zenekedvelőket.

Ugyanaznap rendezik meg a II. debreceni jégszobrász-bemutatót a Baltazár Dezső téren, a Disney-figurák tematikájával a középpontban.

Debrecenbe kéne menni! címmel énekes-táncos óévbúcsúztató koncert várja az érdeklődőket a Kölcseyben 29-én este.

Ám azt se feledjük: ugyanekkor a Főnixben az immár elmaradhatatlan három szótagos vezényszóval csalogatják évzárásra a rockrajongókat: Tank-csap-da!!!

Bővebb tájékoztatás: www.fonixinfo.hu

- Fábián György -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában