Helyi közélet

2007.11.01. 15:58

Akadálymentesek a középületek

<p>Hajdúnánás – Három középület akadálymentesítése történt meg a közelmúltban a városban.</p>

A mozgásukban korlátozottak most már közlekedési nehézségek nélkül vehetik igénybe azokat a szolgáltatásokat, amelyek a helyi polgármesteri hivatalnál, az orvosi rendelőben és a művélődési központban elérhetőek. Az átalakítások által a mozgáskorlátozottak, a hallás- és látássérültek, valamint az enyhén értelmi fogyatékosak az épületekbe akadálytalanul bejuthatnak. Ezentúl a kialakított, kiépített és felszerelt eszközök segítségével a mozgásuk az épületen belül akadálytalan, részükre saját mellékhelyiségeket is kialakítottak. Mindezt lépcsőnjáróval, liftek beépítésével, akadálymentes vizesblokk építésével, nyílászárócserével, információs rendszer kiépítésével és vezetősávval, színjellel ellátott burkolat kialakításával valósították meg a szakemberek. A polgármesteri hivatalban a lift elhelyezésére külön épületrészt építettek, amelyben az átalakítás befejezése után helyet kap az információs rendszer is.

Külön pályáztak

Mindhárom akadálymentesítésre külön pályázott a helyi önkormányzat. A hivatal akadálymentesítése a Hajdú-Bihar Megyei Területfejlesztési Tanácshoz 2006-ban beadott nyertes pályázati támogatásból, 31 millió forintból valósult meg. Ebből a megyei támogatás 18 millió 753 ezer forint, míg a saját forrás 12 millió 350 ezer forint. A Móricz Pál Művelődési Központ épületét 23 millió 789 ezer forintból alakították át. A régiótól elnyert összeg 9 millió 900 ezer forint, a település 13 millió 900 ezer forint önerővel járult a megvalósításhoz. A Városi Szakorvosi Rendelőintézet és Ápolási Intézet átalakításának kivitelezésére még 2005-ben pályázott a város ugyancsak az Észak-alföldi Regionális Fejlesztési Tanácshoz. Az akadálymentesítés 37 millió 760 ezer forint volt, amelyből a régiós támogatás 25 millió forint, Hajdúnánás önereje 12 és fél millió forint.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában