Sziréna

2023.10.03. 08:45

Ismerőse nem akart vele inni, ezért többször is megütötte őt a létavértesi férfi

Másfél év börtönbüntetést kaphat az elkövető tettéért.

Haon.hu

A vádlott bántalmazása következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Súlyosabban minősülő testi sértés bűntettének kísérletével vádolja azt a férfit a Debreceni Járási Ügyészség, aki az utcán ütötte meg idős és beteg ismerősét – udatta az ügyészség közlésében.

A vádirat szerint a 74 éves sértett több betegségben szenvedett. 2022. augusztus 16-án 17 órakor Létavértesen épp egy helyi buszmegálló felé gyalogolt, amikor az elkövető leszólította. A férfi ittas volt és egy üveg sörrel a kezében arra kérte ismerősét, hogy igyanak együtt. Ezt a sértett visszautasította, és mondta, hogy a kórházba megy, ezért nem csatlakozik hozzá.

A vádlott ekkor ideges lett, a sértett után ment, és rákiabált, hogy megveri, ha nem áll meg. Ezután ököllel megütötte a férfi orrát, aki az ütéstől a földre esett, ahol a tettes még egyszer ököllel megütötte őt, majd gyalogosan távozott.

A vádlott bántalmazása következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a bántalmazás módjára, intenzitására és a sérülés helyére figyelemmel szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult. Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a visszaeső vádlottat a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja. Vádiratában indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság a törvényi feltételek fennállása esetén, előkészítő ülésen a vádlottat 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje és 2 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában