Vádemelés

2023.09.12. 08:51

Micsoda balszerencse! Hosszú éveket sózhatnak rá a debreceni sótartós támadóra - videóval

Elvette a buszról leszálló utastársa értékeit, most rablás miatt kell felelnie a vádlottnak.

Haon.hu

Forrás: rendőrség

A vádirat szerint a sértett június 9-én kora reggel egy debreceni autóbuszmegállóban várakozott. Közben odalépett hozzá az elkövető és cigarettát kért, amit a férfi nem teljesített, majd mindketten felszálltak a buszra. A vádlott leült a sértett mellé, az utazás közben beszélgetett vele, majd felszólította a férfit, hogy adja át a mobiltelefonját, majd pénzt is kért tőle, és halálosan megfenyegette - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. 

támadás, rablás, sószóró
Az autóbusz biztonsági kamerájának a felvétele, a vádlott kék felsőt viselt
Forrás: Magyarország Ügyészsége

Mint írják, a férfi felállt az ülésről és hangosan kérte a vádlottat, hogy hagyja őt békén, de az elkövető többször megütötte és ismét megfenyegette a sértettet.

Hozzátették, amikor a férfi leszállt a buszról, a vádlott utána ment, és amikor utolérte őt, olyan erővel rántotta le válláról a hátizsákot, hogy a sértett elesett. Amikor felállt a földről, megpróbálta visszaszerezni táskáját, de az elkövető elfutott, ezért a férfi utána ment. A vádlott megállt egy ház előtt, és a sértett hátizsákját a benne lévő értékekkel és okmányokkal együtt bedobta az udvarra. Amikor a férfi utolérte a vádlottat, az megpróbálta kivenni a sértett ingének zsebében tartott mobiltelefont, amit az áldozat nem hagyott, ezért dulakodni kezdtek, és mindketten a földre kerültek. Miután felálltak, az elkövető a ruhájából elővett egy üveg sótartót, és abból sót szórt a férfi szemébe, majd az üveggel háromszor fejen ütötte őt.

A közleményben kiemelték, az eset során a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, de a sérült testtájékra és az elkövetés módjára figyelemmel a vádlott szándéka súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülések okozására irányult. Az elkövető a mobiltelefon megrongálásával 30 ezer, az értékei ellopásával közel 60 ezer forint kárt okozott a férfinak, amiből a lopási kár megtérült, mert a debreceni rendőrök az értékeit lefoglalták és visszaadták.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő, letartóztatásban lévő férfit rablás bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével és közokirattal visszaélés vétségével vádolja. A járási ügyészség a vádiratában a törvényi feltételek fennállása esetén 7 év börtönbüntetés és 7 év közügyektől eltiltás kiszabását, továbbá azt indítványozta, hogy a Debreceni Járásbíróság az elkövetéshez használt sótartót kobozza el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában