Összefoglaló

2023.06.10. 10:22

Pénteki esőzés Debrecenben – több helyen kellett beavatkozniuk a tűzoltóknak

Több balesethez és tűzeset is riasztották őket.

Több helyszínre is riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat

Forrás: Tót Imre

A sok csapadék miatt pénteken több helyszínre is riasztották a debreceni hivatásos tűzoltókat. Az esetek nagy többségében a hirtelen jött esőt a víznyelő aknaszemek elvezették a tűzoltók kiérkezése előtt. Volt Debrecenben azonban olyan terület is, ahol a tűzoltóknak kellett beavatkozniuk. Az egységek egyes helyeket szivattyúztak, míg volt olyan terület, ahol elegendő volt a csatonaszemeket felemelni és a víz elfolyt magától. Debrecenben, a Széchenyikert több utcájában is garázsokat, alagsorokat veszélyeztett a csapadék, a Tócóskertben pedig egy parkolóban áll meg fél méter magasan a víz. Favágás miatt is hívták a tűzoltókat pénteken. A Víztorony utcában egy nagy ág egy parkoló autóra hasadt, a Barna utcában pedig gyökerestől fordult ki egy nagy fa. Az Akadémia utcában egy fa több ága is kerítésre borult, azt is levágták a tűzoltók motoros láncfűrésszel. A debreceni hivatásos tűzoltóknak a hajdúszoboszlói és a hajdúböszörményi egységek segítettek a károkat felszámolni – olvasható a katasztrófavédelem összefoglalójában.

Több baleset is volt pénteken a vármegyében. A 4-es számú főúton, Hajdúhadház közelében két autó ütközött össze. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók átvizsgálták és áramtalanították a járműveket. Két autó ütközött össze Hajdúsámsonban, a Radnóti utcában is. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók áramtalanították az autókat. Debrecenben, a Simonyi úton is két autó ütközött össze. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és az olajfolyást is megszüntették. Az egyik autó vezetőjét a mentőszolgálat kórházba szállította.

Péntek délután kigyulladt egy autó motortere a debreceni Vág utcában. A tűzet a tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg.

Egy mosógép égett egy fürdőszobában péntek délután a debreceni Csap utcában. A tűzoltók ott is vízsugárral oltották el a tüzet. Az eset során senki sem sérült meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában