Elfogások több házban is

2023.06.08. 08:42

Hajdú-Biharba is átnyúltak a súlyos dél-magyarországi drogügy szálai – fotókkal, videóval

Összehangolt akciót tartottak a rendőrök, Komádiból is elvittek egy férfit.

Forrás: YouTube / PoliceHungary

Kábítószer-terjesztő hálózat felszámolása érdekében kezdett összehangolt akcióba  június 6-án hajnalban a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya és a Békéscsabai Rendőrkapitányság.

A rendőrök bő egy nap alatt Békéscsabán, Békésen, Gyulán és Komádiban összesen 16 ember fogtak el, közülük heten kerültek őrizetbe

olvasható a police.hu-n.

Forrás: police.hu

A békési felderítők egy gyulai és egy békéscsabai férfit vettek őrizetbe azért, mert tiltott bódító hatású szert árulhattak. A nyomozók szárított növényi törmeléket, 13 tő élő kendert, valamint valószínűleg a bűncselekményből származó félmillió forintot, és egy autót is lefoglaltak. A két kábítószer-kereskedelemmel gyanúsítható férfi mellett további hat olyan embert is előállítottak, akik vásárolhattak tőlük.

Forrás: police.hu

Békésen a Békéscsabai Rendőrkapitányság, valamint a Jász-Nagykun-Szolnok és a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányságok „Tisza” illetve „Körös” Közterületi Támogató Alosztályainak rendőrei egy időben három háznál jelentek meg. Összesen öt embert fogtak el, két párt és egy nőt. A nőtől több mint egymillió forintot foglaltak le, a pénzt a gyanú szerint marihuána árusítással kereste. A többieknél, akik szintén másoknak is adhattak el anyagot, élő és szárított növényeket, növényi törmeléket találtak.

Az egyik pár a nő édesanyjánál termesztett kendert, az asszony házának udvarában, egy erre a célra felépített sátorban 27 tövet gondoztak.

Közben Békéscsabán a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság közterületi támogató egysége a házában fogott el egy férfit, nála is volt kábítószer gyanúját keltő növényi törmelék. Később a békéscsabai rendőrök Békéscsabán, a Bartók Béla útról is előállítottak egy férfit, neki a zsebében volt anyag. A nyomozás eddigi adatai szerint ők is amellett, hogy fogyasztók, terjesztők is.

Másnap, 2023. június 7-én reggel a Békés vármegyei rendőrök Hajdú-Biharban, Komádiban fogták el a tizenhatodik embert. A férfi a gyanú szerint szintén kábítószerrel kereskedett, és lehetett kapcsolata a Békésben elfogottakkal.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában