Kék hírek

2023.06.06. 08:34

Trükkös rablás Hadházon: megitta a sörét a bácsi, aztán filmszakadás

Ismeretlen port kevert egy nő a 73 éves férfi italába, aztán elvitte az értékeit.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki vendéglátóját az italába kevert szerrel kábította el, majd ellopta értékeit, közölte a vármegyei főügyészség.

Mint írták, a vádirat szerint a 73 éves férfi egy hajdúhadházi ingatlanon él. Lakóházának egyik szobáját és az ingatlanon lévő melléképületet bérbe adta.

Korábban a férfival egy szobában élt a vádlott, aki 2018-ban elköltözött a házból. Ezután a nő különféle indokokkal gyakran megjelent a sértettnél. A férfi házába 2022. július 8-án is elment, élettársával együtt. A sértett megengedte nekik, hogy több napig nála maradjanak. Néhány nappal később, július 11-én délelőtt a vádlott és élettársa összepakoltak, és elmentek a házból, mert Debrecenben találtak egy albérletet.

Az ügyészségi közlemény szerint a vádlott kora délután visszament a sértett házához, majd miután a férfi hosszas kopogás után beengedte, a konyhaszekrényből elővett két poharat, és kitöltötte a magával hozott sört. A férfi italába azonban ismeretlen hatóanyagú port kevert azért, hogy elkábítsa.

A sértett megitta az italt, amitől rosszul lett, majd öntudatlan állapotba került. Ezt kihasználta a nő, és ellopta a férfi mobiltelefonját, ruhaneműket és némi készpénzt, amivel összesen több mint 35 ezer forint kárt okozott. Távozása közben a nő még a férfi bérlőjének szobájába is bement, és onnan is elvitt különböző értékeket, összesen 23 ezer forint értékben.

A sértettek kára nem térült meg.

Ezután az elkövető kívülről kulcsra zárta az ajtót, és a kulccsal együtt távozott. Este kilenc óra körül érkezett a házhoz a bérelt szoba lakója, de nem tudott bemenni az épületbe, csak az ablakon keresztül vette észre, hogy a sértett mozdulatlanul fekszik az ágyban, ezért értesítette a rendőrséget.

Az ügyben a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság nyomozott.

A Debreceni Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő nővel szemben rablás bűntette és lopás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. Vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság börtönbüntetésre ítélje a nőt, mellékbüntetésként tiltsa el a közügyek gyakorlásától és az okozott kár erejéig rendeljen el vagyonelkobzást. A járási ügyészség mértékes indítványa szerint ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri tettét és lemond a tárgyalásról, úgy a járásbíróság őt 5 év 6 hónap börtönbüntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában