Bűnmegelőzés

2023.06.09. 09:33

Anna és Lajos mostantól velünk utazik a DKV-n

A debreceni járatokon is a csalókra figyelmeztetnek.

Forrás: police.hu

Bűnmegelőzési kampányt indított a hajdú-bihari rendőr-főkapitányság a lakosság digitális biztonsága, kiberbiztonsági ismeretei és az online felhasználói tudatosságának növelése érdekében májustól, erről a police.hu-n jelent meg közlemény.

Azt írták, a kampány célja a lakosság lehető legszélesebb rétegei figyelmének felhívása azokra a veszélyekre, bűnelkövetői módszerekre, amelyek által könnyen válhat bárki online csalás áldozatává. Ennek érdekében szükséges minden olyan tájékoztatási lehetőség kihasználása, amely lehetővé teszi mindenki részére, hogy megfelelő információkhoz jusson az áldozattá válás elkerülésének lehetőségeivel kapcsolatban.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság és a DKV Zrt. együttműködése alapján mintegy 160 tömegközlekedési járatok kivetítő monitorain találkozhat az utazóközönség azokkal a tartalmakkal, amelyek az online térben elkövetett csalásokra és azok megelőzési lehetőségeire hívják fel a figyelmet.

DKV Debrecen rendőrség bűnmegelőzés
Forrás: police.hu

Az akció a KiberPajzs nevű, országos összefogás része.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában