Közlekedés

2023.06.09. 13:36

Megsüllyedt az út Józsán, teljesen lezárták a 35-öst – fotókkal, videóval

Egyelőre nem tudják, pontosan mi okozta a problémát.

Forrás: Matey István

A 35-ös főúton, Debrecen-Józsán egy csatorna fedlapja és körülötte a burkolat megsüllyedt, beszakadt, közölte péntek délután az Útinform. Azt írták, a 75-ös km-nél a főutat teljes szélességében lezárták, a forgalmat mellékutakon terelik el.

Az esettel kapcsolatban a vármegyei rendőr-főkapitányság azt írta, az úttest feltehetően az esőzés miatt rongálódott meg.

A helyszínen vannak a rendőrök, a katasztrófavédelem, az önkormányzat és a Debreceni Vízmű Zrt. képviselői. Helyszíni, meg nem erősített információink szerint felmerül a lehetőség, hogy az autópálya felé terelik el a forgalmat.
Mint a Vízmű képviselőjétől megtudtuk,

jelenleg még nem tudható, mi okozta a problémát, az út alatt ivóvízvezeték és csapadékvíz-elvezető is van. Egyelőre a hiba gócpontja sem ismert, az aszfalt bontása, a hibakeresés folyik.

Az autósoknak a debreceni önkormányzat portálunkhoz eljuttatott közleményében azt javasolja, ha tehetik, mindkét irányból válasszák az M35-ös autópályát.

A Mély-völgynél emellett vízátfolyás nehezíti a közlekedést.

Arról, hogy hirtelen mekkora eső zúdult Debrecenre, itt írtunk bővebben

Papp-Kunkli Nóra, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője 13 órakor arról tájékoztatott, a felhőszakadás miatt addig több mint 10 riasztást kaptak, főként azért, mert megmaradt a víz az úttesten és garázsok előtt. A Károlyi Mihály utcában egy óvoda udvarán áll a víz, a Széchenyi utcában pedig egy általános iskola pincéjében. De kaptak riasztásokat kidőlt fák miatt is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában