Sziréna

2023.06.07. 08:32

A nyílt utcán verte majdnem halálra saját barátját egy bedői férfi

A támadó a férfi feleségét is megütötte, most börtönt kér rá az ügyészség.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A vármegyei főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki pénzügyi vita miatt támadt rá egy házaspárra.

Mint azt közleményükben írják, a vádirat szerint a vádlott és a sértett férfi gyermekkori jó barátok voltak, a sértett felesége az ügy másik sértettje.

A bedői férfi és barátja hosszabb ideje közösen vásároltak ingatlanokat, azokat adták-vették, így Bedőn is több ingatlant is megvettek. A vádlott és a házaspár ugyanabban az utcában, az egymás mellett lévő házban élt. Az ingatlan-adásvételek kapcsán azonban 2020-ban elszámolási vitájuk lett, amit nem tudtak megfelelően rendezni, ezért megharagudtak egymásra.

Az ügyészségi közlemény szerint 2021. december 27-én este hat körül a sértettek autóval érkeztek a házukhoz, majd a sértett férfi átment egy közeli szomszédjához, akinek állatgyógyszert akart átadni. A vádlott észrevette, hogy a házaspár az utcában van, és a sértett férfi az egyik szomszédjuk háza előtt vár,

ezért dühösen, egy több mint egykilós rúdlámpával a kezében kiszaladt a házából, és a sértetthez rohant, majd testközelbe érve ököllel egyszer erősen fejen ütötte őt. Ezt látva a sértett felesége kiszállt az autóból, odaszaladt a férjéhez, hogy védje őt, azonban a vádlott az asszonyt is megütötte ököllel az arcán. Az indulatos vádlott ezután újra a barátjára támadt, többször megütötte őt ököllel és a rúdlámpával a fején. A sértett férfi megpróbált védekezni, azonban a földre esett, majd az őt ütlegelő vádlottal együtt a vízelvezető árokba estek.

– részletezte az ügyészség.

A férje bántalmazása közben felesége értesítette a rendőrséget, akik rövid időn belül a helyszínre érkeztek, azonban ekkor már a vádlott felhagyott a további bántalmazással, és elment a helyszínről.

A sértett férfi orrcsonttörést szenvedett, illetve keményburok alatti és feletti vérzése keletkezett, amelyet műtéti úton távolítottak el. A sértett ezen sérülése életveszélyes sérülés volt. A sértett nőnek az arctájékon 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek.

Az ügyben a vármegyei rendőr-főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség indítványt tett arra, hogy a törvényszék a vádlottat börtönbüntetésre ítélje, és mellékbüntetésként tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, továbbá a bűncselekmény során eszközként használt elemlámpát kobozza el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában