Sziréna

2023.05.25. 14:31

Softballcsapatnyi migráns került elő egy kamionból Ártándnál

Biharkeresztesen egy szabadnapos határvadásznak lett gyanús egy arra járó külföldi. Határrendészeti hírek Hajdú-Biharból.

Forrás: illusztráció / Shutterstock

Az ártándi határon jelentkezett kilépésre szerdán 18 óra 15 perckor egy autóbusz utasaként egy moldáv állampolgár. A határrendészek a nő okmányainak ellenőrzésekor megállapították, hogy a magánútlevelében található bélyegzőlenyomatok nem eredeteik. A 20 éves nőt közokirat-hamisítás bűntett megalapozott gyanúja miatt előállították. Idegenrendészeti őrizetbe vételét követően a nyírbátori őrzött szállásra vitték, olvasható a police.hu-n.

Ugyanitt kilenc határsértőt tartóztattak fel a rendőrök 22 óra 35 perckor egy belépésre jelentkező grúz honosságú kamion átvizsgálásakor. A pótkocsi rakterében megbújt férfiak bangladesi, illetve pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. Egyikük sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát, és nem rendelkeztek a határátlépéshez szükséges okmányokkal, ezért nem folytathatták útjukat. A Román Határrendőrség eljárást indított velük szemben.

Szabadnapos határvadász lett figyelmes egy külföldi állampolgárra Biharkeresztesen szerda délelőtt. Értesítette a szolgálatban lévő kollégáit, akik igazoltatták a férfit. Magát indiai állampolgárnak vallotta, azonban sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A rendőrök előállították a külföldit, idegenrendészeti eljárás indult vele szemben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában