Sziréna

2023.05.24. 10:05

Métereket repült az ütközéstől a motoros hétfőn este Polgáron – újabb részletek a balesetről

A balesetet okozó autós szabálytalanul közlekedett.

A nagy erejű ütközéstől az autó behorpadt, a motor pedig megrongálódott, több helyen leszakadt alkatrészek hevertek a földön

Forrás: Tények.hu

Ahogy már korábban megírtuk, baleset történt hétfőn az esti órákban Polgáron, a Táncsics utcában. Egy autós oldalának ütközött egy motorkerékpáros. Az esethez mentőhelikopter is érkezett, ugyanis egy férfit súlyos sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

A Tények szerdai beszámolója szerint az autó szabálytalanul közlekedett, ugyanis egy kereszteződésben hajtott ki a motoros elé, nem adott neki elsőbbséget. A motoros nagy sebességgel ment a főúton, amikor a jobb oldali mellékútról érkező személygépkocsi, a tábla ellenére nem adott neki elsőbbséget. Ezután balra, nagy ívben elékanyarodott. A motoros már nem tudta kikerülni, így az oldalának csapódott, majd a becsapódástól több métert repült, amitől súlyosan megsérült. A nagy erejű ütközéstől az autó behorpadt, a motor pedig megrongálódott, több helyen leszakadt alkatrészek hevertek a földön.

Forrás: Tények.hu

Egy helyi férfi nyilatkozott a Tényeknek, mondván, a hatalmas csattanásra figyelt fel. Azonnal kirohant az utcára, hogy segítsen a motorosnak.

– Megpróbáltam megnyugtatni a sérültet, mellétérdepeltem, aztán próbáltam valami életet lehelni bele – mondta a helyi férfi.

A motoros ekkor már nem volt eszméleténél, de később magához tért. A helyi lakos kérte, mozgassa a szemét vagy az ujjait, de nagyobb mozgást nem engedett neki, mert nem tudta, milyen sérülései vannak. Nem sokkal később mentő és mentőhelikopter is érkezett.

Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs munkatársa azt nyilatkozta a Tényeknek, a középorú motoros férfi végtagsérülést szenvedett, valamint felmerült a medencesérülés gyanúja is. Ezért fájdalomcsillapítás és teljes teströgzítést követően lélegeztetve súlyos, de stabil állapotban helikopter segítségével kórházba szállították. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában