Sziréna

2023.05.15. 11:33

Körözött személyt és túlsúlyos járműszerelvényt ellenőriztek a hajdú-bihari határátkelőhelyeken

Szolgálatból haza tartó biztonsági őrnek is intézkednie kellett egy esetben.

Több esetben kellett bírságot kiszabniuk a rendőröknek

Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Egy román állampolgár jelentkezett belépésre az ártándi határátkelőhelyen május 12-én délelőtt. Az ellenőrzés során a határrendészek megállapították, hogy vele szemben a Gyulai Rendőrkapitányság elfogató parancsot adott ki, rablás bűncselekmény elkövetése miatt.  A rendőrök előállították a férfit, majd átadták a körözést kibocsátó hatóság rendőreinek. Délután egy magyar állampolgár ellenőrzésekor derült ki, hogy a Tatabányai Rendőrkapitányság körözi, mert a rá kiszabott bírságot nem fizette meg.  A férfit előállították, majd a bírság befizetése után szabadon távozhatott – olvasható a rendőrség hétfői közlésében.

Szolgálatból lakására haza tartó fegyveres biztonsági őr figyelt fel május 14-én hajnalban három gyanús személyre Berekböszörményben. A Biharkeresztesi Határrendészeti Kirendeltség fegyveres biztonsági őrének nem volt alaptalan a gyanúja, amikor értesítette a rendőröket. A három határsértő  sem személyazonosságát, sem magyarországi tartózkodásának jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudta igazolni. A férfiak pakisztáni állampolgárnak vallották magukat. Velük szemben idegenrendészeti eljárás indult, és mivel hitelt érdemlő módon igazolt volt, hogy Romániából érkeztek, az eljárás befejezése után átadásra kerültek a román határrendőrségnek.

Az ártándi közúti határátkelőhelyen jelentkezett kilépésre egy román állampolgár az általa vezetett kisteherautóval ugyanaznap délután. A rendőrök az ellenőrzés alatt megállapították, hogy a jármű rakományának súlya meghaladja a forgalmi engedélyébe bejegyzett legnagyobb össztömeget. A rendőrök a balesetveszélyes járműszerelvényt a jogsértés megszüntetéséig visszatartották, és a járművezetővel szemben 500.000 forint közigazgatási bírságot szabtak ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában