Ítélet

2023.05.26. 12:17

Akciófilmbe illő jelenetek Debrecennél: 11 év fegyház várhat a rendőrt majdnem elgázoló sofőrre - videóval

A sofőr ittasan akart elmenekülni a rendőrök elől.

Az üldözés során egy rendőrt is majdnem elütött az ámokfutó

Forrás: Rendőrségi Felvétel

A Debreceni Járásbíróságon ítélettel zárult annak a férfinak az ügye, aki ellen Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat - olvasható az ugyeszseg.hu-n.

Az erőszakos többszörös visszaeső vádlott 2022. február 8-án autójával ittas állapotban menekült a rendőrök elől és a többszöri rendőri figyelmeztetés ellenére sem állt meg. A menekülés alatt a vádlott gépjárművét nagy sebességgel az egyik őt megállítani szándékozó rendőr felé irányította, aki úgy kerülte el, hogy a vádlott elüsse, hogy elugrott a kocsi elől a négysávos út szalagkorlátja felé.  

A Debreceni Járásbíróság a férfit az ügyészi vádirattal egyezően bűnösnek mondta ki, így halmazati büntetésül 11 év fegyház fokozatú szabadságvesztés büntetésre, 10 év közügyektől eltiltásra és 7 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. A bíróság továbbá megállapította, hogy mivel a vádlott erőszakos többszörös visszaeső, ezért nem bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság ítéletét az ügyészség tudomásul vette, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentettek be ellene, elsődlegesen felmentésért, másodlagosan pedig enyhítésért.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában