Többször is intézkedtek

2023.05.29. 20:15

Vármegyei halőrök akcióban, repültek a feljelentések a pünkösdi hosszú hétvégén

Volt, aki tiltott helyen horgászott, de olyan pecást is találtak, aki nem vezetett fogási naplót.

Forrás: Facebook / Hajdú-Horgász Debrecen

Különböző szabálysértések miatt összesen 13 esetben tettek feljelentést a Hajdú-Bihar Megyei Horgász Szervezetek Szövetségének halőrei a pünkösdi hosszú hétvégén, derül ki a szövetség hétfő esti Facebook-posztjából.

Azt írták, találtak tiltott helyen, engedélyek nélkül horgászót, több botos horgászt, valamint fajlagos tilalmat és méretkorlátozást sértő, fogási napló vezetését elmulasztó horgászt is.

A bejegyzésben egyúttal számvetést is adtak az elmúlt 5 hónap mérlegéről. A halőri szolgálat idén eddig 1324 főt ellenőrzött, 124-en kaptak írásos figyelmeztetést, szabálysértési eljárást pedig 106 pecás ellen kezdeményeztek. Ez utóbbi adat 13-mal több az elmúlt év hasonló időszakához képest.

Orvhalászat miatt 2023-ban már 3 alkalommal indítottak büntetőeljárást a szövetség halőrei. Mint írták, ezekben az esetekben használtak nyakzóhálót, emelőhálót, és volt, aki kíméleti helyen horgászott.

„A nyári szünet a horgászlétszám emelkedést fogja hozni, de reméljük, hogy a szabálysértések száma nem fog nőni” – írták még a posztban.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában