Ilyen van?

2023.04.05. 08:39

Nem mindennapi indokkal rabolhatott ki egy kiskorút a vonaton egy konyári férfi

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség rablás miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy személyvonaton fenyegette meg a fiatalkorú fiút, majd elvette a kabátját.

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint 2022. december 5-én a vádlott kiskorú ismerősével Debrecenből a 20 óra után induló személyvonattal tartott hazafelé konyári lakóhelyére. 21 óra körüli időben Derecske és Konyár állomások között a vádlott odament a szerelvény hátsó részében egyedül tartózkodó kiskorú sértetthez és őt megveréssel fenyegette, majd közölte vele, hogy nemrég jött ki a börtönből, ahová vissza akar menni és a sértett nyugodtan hívja a rendőrséget. Ezt követően megkérdezte a sértettet, hogy milyen márkájú a kabátja. Ezután a vádlott hirtelen mozdulattal megszerezte az ülésen lévő kabátot, és felvette - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség portálunkhoz eljuttatott közleményében. 

A sértett próbálta visszakérni a kabátját, azonban a vádlott közölte vele, hogy van nála „valami”, de ne akarja a sértett, hogy elővegye és használja.

Ezután röviddel a személyvonat megállt a konyári vasútállomáson, a vádlott és a vele lévő kiskorú ismerőse leszálltak. A kiskorú személy semmilyen segítséget nem nyújtott a vádlottnak a bűncselekmény elkövetéséhez.

A vádlott a kabát és a benne lévő díszbicska ellopásával 10 ezer forint kárt okozott a sértettnek, amely a vádlottól történt lefoglalással és visszaadással megtérült.

Az ügyben a nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le.

A Berettyóújfalui Járási Ügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen rablás bűntette miatt emelt vádat a Berettyóújfalui Járásbíróságon. A vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától. A járási ügyészség a vádiratban mértékes indítványt is előterjesztett, mely szerint ha a vádlott a járásbíróság előkészítő ülésén beismeri a terhére rótt bűncselekmény elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, őt a járásbíróság 4 év börtönbüntetésre ítélje és 4 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában